Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Najveće luksuzno atomsko sklonište na svijetu upravo se prodaje

Pročitajte i ovo

Globalna apokalipsa, odnosno događaj koji bi doveo u opasnost opstanak naše vrste, vrlo je popularna tema filmova i romana.

U takvu se apokalipsu ubrajaju nuklearni rat, neprijateljska umjetna inteligencija, klimatske promjene, zarazne bolesti, prirodne katastrofe i oružja temeljena na nanotehnologiji. I zapravo, sasvim je izvjesno da će ljudska vrsta prije ili kasnije nastradati upravo zbog nekog od navedenih uzroka.

Neki ljudi će vjerojatno preživjeti čak i takve scenarije: neki zbog obične statistike, a neki jer su milijunari koji su se pripremili baš za takav slučaj. Oni slučajni preživjeli ostatak života provest će u očajničkom traženju hrane i zaklona, dok će ovi drugi imati kudikamo manje briga. Vrijeme će provoditi u ranije pripremljenim skloništima prepunim vode, hrane, lijekova i čistog zraka. Jedno od takvih skloništa nalazi se u Češkoj nedaleko od Praga i sada je ponuđeno na prodaju.
Oppidum, kako je skloništu ime, hvali se kako je najveći bunker za milijardere na svijetu. Sposoban je nositi se s cijelim arsenalom smrtonosnih prijetnji, stoga bez problema odolijeva ratovima, nuklearnom holokaustu, pandemijama, prirodnim katastrofama i ekonomskim krizama.

Nije to bilo kakav bunker. Već gledano iz zraka, čini se kao bogataško imanje: posjeduje tenisko igralište, teren za golf i heliodrom, uz odgovarajuća popratna zdanja. No pravi biser krije se ispod zemlje: dvoetažno sklonište proteže se na 7.200 kvadratnih metara i obuhvaća sedam luksuznih apartmana. Oppidum za opuštanje svojim stanovnicima nudi saunu, kino, knjižnicu i konferencijsku dvoranu, dok su za održavanje dobre linije zaduženi teretana i bazen. Uz navedeno, tu su također ambulanta, operaciona sala, komunikacijski sustavi te sustavi za filtraciju zraka i vode, a sve nabrojano zaštićeno je s četiri metra debelim armiranim betonom.

Cijena Oppiduma nije objavljena: bit će otkrivena tek zainteresiranom kupcu i ostat će tajnom i nakon prodaje. Ako smatrate da vam je ovako nešto nasušno potrebno i da vaš novčanik može podnijeti kupovinu, raspitajte se za cijenu kod prodavača.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

FOTO: Vatrena proslava pobjede Hrvatske, navijačko ludilo u Busovači!

Nogometna reprezentacija Hrvatske slavila je danas protiv reprezentacije Japana. U iznimno teškoj i neizvjesnoj utakmici Vatreni su uspjeli izjednačiti nakon...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo