Najveće luksuzno atomsko sklonište na svijetu upravo se prodaje

Globalna apokalipsa, odnosno događaj koji bi doveo u opasnost opstanak naše vrste, vrlo je popularna tema filmova i romana.

U takvu se apokalipsu ubrajaju nuklearni rat, neprijateljska umjetna inteligencija, klimatske promjene, zarazne bolesti, prirodne katastrofe i oružja temeljena na nanotehnologiji. I zapravo, sasvim je izvjesno da će ljudska vrsta prije ili kasnije nastradati upravo zbog nekog od navedenih uzroka.

Neki ljudi će vjerojatno preživjeti čak i takve scenarije: neki zbog obične statistike, a neki jer su milijunari koji su se pripremili baš za takav slučaj. Oni slučajni preživjeli ostatak života provest će u očajničkom traženju hrane i zaklona, dok će ovi drugi imati kudikamo manje briga. Vrijeme će provoditi u ranije pripremljenim skloništima prepunim vode, hrane, lijekova i čistog zraka. Jedno od takvih skloništa nalazi se u Češkoj nedaleko od Praga i sada je ponuđeno na prodaju.
Oppidum, kako je skloništu ime, hvali se kako je najveći bunker za milijardere na svijetu. Sposoban je nositi se s cijelim arsenalom smrtonosnih prijetnji, stoga bez problema odolijeva ratovima, nuklearnom holokaustu, pandemijama, prirodnim katastrofama i ekonomskim krizama.

Nije to bilo kakav bunker. Već gledano iz zraka, čini se kao bogataško imanje: posjeduje tenisko igralište, teren za golf i heliodrom, uz odgovarajuća popratna zdanja. No pravi biser krije se ispod zemlje: dvoetažno sklonište proteže se na 7.200 kvadratnih metara i obuhvaća sedam luksuznih apartmana. Oppidum za opuštanje svojim stanovnicima nudi saunu, kino, knjižnicu i konferencijsku dvoranu, dok su za održavanje dobre linije zaduženi teretana i bazen. Uz navedeno, tu su također ambulanta, operaciona sala, komunikacijski sustavi te sustavi za filtraciju zraka i vode, a sve nabrojano zaštićeno je s četiri metra debelim armiranim betonom.

Cijena Oppiduma nije objavljena: bit će otkrivena tek zainteresiranom kupcu i ostat će tajnom i nakon prodaje. Ako smatrate da vam je ovako nešto nasušno potrebno i da vaš novčanik može podnijeti kupovinu, raspitajte se za cijenu kod prodavača.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Gdje se trenutno nalaze moji prijatelji?

Znate li da vam Facebook može pokazati gdje se trenutno nalaze vaši prijatelji?

Vlada FBiH

Nepravedna raspodjela prihoda: Tuzla iz FBiH dobila novca koliko sve hrvatske županije zajedno