spot_img
spot_imgspot_img
Petak, 23 veljače, 2024

“Nadamo se da će stranke koje čine većinu u Parlamentu uskoro imenovati Vladu FBiH, odgovorni će biti oni koji to opstruiraju”

S obzirom na to da je gospodin Refik Lendo, kao potpredsjednik Federacije, najavio da neće podržati vladu Federacije u kojoj neće biti zastupljena SDA, a da većinu u Zastupničkom domu imaju Osmorka, HDZ i partneri, kako Vi vidite da bi se ta situacija na kraju mogla razviti? Hoće li se nastaviti blokade u Vladi Federacije i postoji li neki prijedlog koji Veleposlanstvo Sjedinjenih Država ima za izabrane političare koji odlučuju o ovoj temi?

Ovo gore je pitanje koje je portal Bild.ba uputio Veleposlanstvu Sjedinjenih Država u BiH neki dan.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti i bez uredničkih intervencija:

– Funkcionalnost Federacije BiH izuzetno je važna za stabilnost i napredak BiH. Nadamo se da će stranke koje čine većinu u Parlamentu uskoro uspjeti imenovati novu Vladu Federacije BiH, po prvi put nakon osam godina. Neuspjeh političara da uspostave novu vladu nakon izbora 2018. godine bio je ključni faktor slabog napretka u Federaciji BiH. Federacija BiH treba biti pokretač napretka u BiH, vodeći zemlju na euroatlantskom putu. Mi ćemo i dalje pažljivo pratiti dešavanja i smatrat ćemo odgovorim one lidere koji opstruiraju ovaj proces dajući prioritet vlastitoj političkoj moći u odnosu na dobrobiti građana – rekli su iz Veleposlanstva SAD-a u BiH na upit portala Bild.ba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM