spot_img
spot_img
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Načelnik sektora uniformirane policije ŽS: “Državljani Srbije su pravili incidente prije turnira”

Načelnik Sektora uniformirane policije kantonalne Uprave policije Džafer Hrvat govorio je sinoć o incidentu koji se dogodio tijekom dječijeg malonogometnog turnira na Ilidži u kojem je jedna osoba iz Srbije zadobila ozljede nožem.

Hrvat je, govoreći u emisiji Polis na TVSA rekao je ono što je policiji prijavljeno jeste incident koji se dogodio na teritoriji općine Ilidža, na što su odreagirali.

“Odnosno osigurali smo adekvatan odgovor u skladu sa zakonom, te identificirali i lišili slobode 10 lica. Pod nadzorom Tužiteljstva ćemo u potpunosti rasvijeliti taj događaj”, rekao je Hrvat, prenosi Klix.

Dodao je da jeste zabrinjavajuće da je zbunjena javnost zato što se u startu plasiraju jednostrane informacije koje imaju možda različite motive i da je potrebno da se odmah na početku čuje i duga strana.

“Mi smo u dokumentiranju ovog incidenta došli do informacija da je bilo još incidenata koji su prethodili tome koji su pravili državljani Srbije koji su bili sudionici turnira, ali nama to nije prijavljeno, dakle naknadno smo došli do informacije”, dodao je Hrvat.

Podsjetimo, grupa mladića je u hotelu Hills na Ilidži u subotu fizički napala grupu iz Beograda s namjerom da im uzmu zastavu na kojoj je pisalo “Zvezdara”.

Tom prilikom jedna osoba je zadobila lakše ozljede nanesene nožem, a zbog incidenta je uhićeno 10 osoba.

Dnevnik.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM