Nedjelja, 2 listopada, 2022

Na Sveučilištu/Univerzitetu “Vitez” održan “Hour of Code”

Pročitajte i ovo

Sveučilište/Univerzitet ‘VITEZ’ sudjelovalo u globalnom edukativnom događaju – Hour of Code

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Travnika, Viteza i Fojnice sudjelovali su u globalnom informatičko edukativnom događaju Hour of Code, odnosno Satu kodiranja koji se na Sveučilištu/Univerzitetu ‘VITEZ’ održavao od 10-12.12.2015.g.

„Hour of code jednosatni je uvod u računarske znanosti s namjerom da se šira javnost upozna s programiranjem i pokaže da svatko može naučiti osnove“, pojasnio je Salim Šabić, direktor IKT Centra Sveučilišta/Univerziteta ‘VITEZ’.

Sveučilište/Univerzitet VITEZ je bila jedina visokoobrazovna ustanova u KSB/SBK koja se uključila u ovaj najveći edukativni događaj na svijetu, koji se održavao od 7. do 13. prosinca u čast Computer Science Education Week. „Ovaj događaj je posebno važan za mlađe generacije koje mogu imati bolji pregled značaja informatike u suvremenom svijetu i može biti priprema za daljnji razvoj društva“, naglasio je Salim Šabić. Da je riječ o globalnom edukacijskom događaju govori podatak kako je prošle godine u njemu sudjelovalo više od 180 zemalja.

Podsjetimo, cilj je uključiti što veći broj mladih u ovu inovativnu informatičku edukaciju, kroz suradnju osnovnih i srednjih škola, nadležnih ministarstava, kompanija, udruženja građana i drugih zainteresiranih aktera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Evo kako možete provjeriti svoje glasačko mjesto

Nedjelja, 2. listopad, je izborni dan u Bosni Hercegovini. Biračka mjesta će biti otvorena za glasanje od 7:00 do 19:00 sati. Birači,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo