spot_img
spot_img
Petak, 19 travnja, 2024

GKM Vitez i Šmizle pred prepunom dvoranom kina Forum oduševili nastupom u Zagrebu

Predstava „Šmizle“ Gradskog kazališta mladih Vitez puni kazališne dvorane i oduševljava publiku gdje god se pojavi, a tako je bilo i proteklog vikenda u zagrebačkom studentskom domu “Stjepan Radić”. Da će dvorana kina Forum, u Studentskom domu „Stjepan Radić“ biti krcata bilo je jasno već dan prije predstave, kada su sve ulaznice bile prodane.

„Marljivo smo, više od mjesec dana, organizirali dolazak naših prijatelja iz GKM-a Vitez u Zagreb. Usprkos činjenici da je studentski dom zbog preuređenja gotovo prazan dvorana je bila prepuna, a interes toliki da smo gotovo mogli dva puta popuniti kapacitete. Svojim nastupom GKM Vitez oduševilo je publiku, a predstava će se još dugo prepričavati. Forum mladih UBH Prsten uspješno će i ove godine realizirati svoju tradicionalnu humanitarnu akciju “Mladi mladima” s kojom će za božićne blagdane uveseliti 160 djece s poteškoćama u razvoju te nezbrinute djece u domovima u BiH. Hvala prijateljima iz GKM što su ove godine bili dio ove predivne humanitarna priče i nestrpljivo iščekujemo njihov ponovni dolazak u Zagreb“, kazao je nakon predstave Tonči Visković, predsjednik FM UBH „Prsten“.

Publika je burnim i dugotrajnim pljeskom nekoliko puta mlade glumce iz Viteza vratila na scenu, a na koncu su popularne viteške „Šmizle“ na bis otpjevale i završnu pjesmu iz predstave, te napravile zajedničku fotografiju s publikom. U ime domaćina, predsjednik FM UB „Prsten“ Tonči Visković, uručio je prigodnu zahvalnicu Ivanu Sajeviću, voditelju Gradskog kazališta mladih Vitez.

„Neopisiv je osjećaj nastupiti u prepunoj dvorani, pred divnom publikom. Čarobnu večer ispunjenu smijehom i pljeskom, upotpunila je poruka humanosti, dobrote, ljubavi i zajedništva. Hvala našim dragim domaćinima i prijateljima iz Foruma mladih Udruge bosanskih Hrvata, prije svih Tončiju, Filipu i Ani. Hvala i prekrasnoj pubici, a posebno našim Vitežankama i Vitežanima koji su bili s nama“, istaknuo je nakon predstave u Zagrebu Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Nastupom u Zagrebu Gradsko kazalište mladih “Vitez” pružilo je potporu tradicionalnoj humanitarnoj akciji „Mladi mladima“ koju nekoliko godina za redom organizira Forum mladih Udruge bosanskih Hrvata “Prsten”. Ovogodišnja prikupljena sredstva akcije “Mladi mladima” bit će iskorištena za pomoć napuštenoj djeci i djeci s posebnim potrebama u domovima u Bosni i Hercegovini. Sva sredstva koja su prikupljena kupovinom ulaznica iskoristit će se za uveseljavanje više od 150 mališana i onih malo starijih. Pokloni će već tijekom narednog tjedna stići u Centar za edukaciju i rehabilitaciju “Kuća nade”, Udrugu roditelja djece i osoba s posebnim potrebama Orašje, Obiteljski centar za osobe s posebnim potrebama „Sveti Rafael“ u Vitezu i u Dom za nezbrinutu djecu i vrtić koji vode Sestre Služavke Malog Isusa u Sarajevu.

Dodajmo još kako u predstavi „Šmizle“ igraju Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM