spot_img

Mladež Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB posjetila Sabor ŽSB

Članovi Županijskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna u srijedu su posjetili Sabor Županije Središnja Bosna – najvišu instituciju vlasti u Županiji, a domaćini su im bili predsjedatelj Sabora Dražen Matišić i zastupnici izabrani iz reda Mladeži, Ana Šindrić i Boris Mrnjavac.

Tijekom posjeta, radnog sastanka i obilaska prostorija Sabora, članovi Mladeži su imali priliku bolje upoznati rad Sabora, njegovu strukturu i ključnu ulogu kao najviše zakonodavne institucije u Županiji Središnja Bosna. Domaćini su im pružili uvid u način izbora zastupnika, izaslanika u Dom naroda PFBiH, imenovanje Vlade Županije, te proces donošenja odluka koje značajno utječu na život svih stanovnika Županije.

Razgovaralo se o i aktualnim društvenim pitanjima, s posebnim naglaskom na teme koje su od važnosti za mlade. Predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna, Dario Plavčić, zahvalio je domaćinima, predsjedatelju Draženu Matišiću i zastupnicima Ani Šindrić i Borisu Mrnjavcu, na izuzetno korisnoj razmjeni informacija. Plavčić je istaknuo da su spomenuti svoje političke korake započeli kao članovi općinskih odbora Mladeži te Županijskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

Na kraju posjete, istaknuta je zajednička važnost inicijativa koje proizlaze iz redova Mladeži, a čije značenje i doprinos prepoznaju Sabor i Vlada Županije Središnja Bosna.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti