spot_img

FOTO: Mladen Akrap Manac i društvo stigli u Vukovar, Grad Heroj i Grad Heroja

Busovački planinar, Mladen Akrap Manac, dragovoljac Domovinskog rata, poznat u zajednici Busovače, ponovno je ove godine krenuo na svoje hodočašće prema Vukovaru, Gradu Heroju. Ovaj put dug preko 260 kilometara trajao je gotovo 7 dana, a Mladen ga je prešao u društvu prijatelja iz Travnika, Viteza, Kreševa, Fojnice i drugih gradova. Popodne su stigli u Vukovar, Grad Heroj i Grad Heroja.

U izjavi za grad-busovaca.com portal, Mladen Akrap Manac zahvalio se svima koji su mu pružili potporu tijekom puta i hodočašća. Pozdravio je čitatelje portala te istaknuo da će put i hodočašće završiti sutra sudjelovanjem u Koloni sjećanja, paljenjem svijeća i odavanjem počasti, odnosno sudjelovanjem u svetoj misi zadušnici. Povratak u Busovaču planiran je za sutra.

Ovo nije prvi put da Mladen Akrap Manac hodočasti prema Vukovaru; već je dva puta ranije posvetio svoje korake ovom simbolu stradanja, te jednom u Škabrnju. Poznat je po svojoj predanosti Busovači, aktivnostima u svom rodnom Polju, sudjelovanju u Planinarskom društvu TIM, te podršci braniteljskim i drugim udrugama.

Uz našeg Mladena Akrapa Manca, u ovom putovanju i hodočašću sudjelovali su i: Ivica Kolenda, Ivan Rajković Čivi, Ivanka Tavić, David Bajo, Anto Drlja, Stojan Vegić, Stipo Križanac, Zoran Barbić, Zoran Bagara Bagi, Ivo Bavrka, Sanjin Kezija i Viktorija Alagić.

 

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti