spot_img
spot_img
Petak, 12 travnja, 2024

Mladež HDZ-a BiH: Neka ”građani” idu dalje bez nas, ako mogu

Predsjedništvo Mladeži HDZ-a BiH, na redovitoj sjednici u Grudama, raspravljalo je, između ostaloga, o aktualnoj političkoj situaciji  te predstojećem razdoblju i izazovima koji stoje pred BiH.

Jasno su ponovljeni i istaknuti, kako se navodi u priopćenju, ključni politički prioriteti i strateški interesi hrvatskog naroda.

Navode da je rješavanje Izbornog zakona i osiguravanje legitimnog političkog predstavljanja jedan od prioriteta naznačen od Europske komisije, a ”ne isključivo nečija želja”.

Pokušaji izvrgavanja Ustava BiH i negiranje prava konstititutivnog naroda su antidaytonska djelovanje koja ugrožavaju suverentitet i integritet naše države. Također i pokušaji da se to pitanje relativizira i/ili svede na samo tehničko pitanje je nedopustivo. Ukoliko će se svi procesi i tema Izbornog zakona tako provoditi, neka isti ”borci za ljudska prava” nastave dalje ako mogu, ali bez legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako će racionalan izborni zakon koji će spriječiti nametanje legitimnih predstavnika jednog konstitutivnog naroda drugome stabilizirati odnose u BiH.

Jednako važno, strateški interesi BiH su i interesi hrvatskog naroda. Jasno artikuliramo naša politička promišljanja i nudimo rješenja koja su nedvojbeno u smislu jačanja europske Bosne i Hercegovine, uz sve prakse i provodiva rješenja kakva postoje u EU, zaključeno je u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti