Utorak, 5 srpnja, 2022

Martinje u Kutjevu uz sudjelovanje članova Udruge planinara “Tisovac” Busovača

Pročitajte i ovo

Početak mjeseca studenog redovito je vezan za proslavu Martinja u krajevima u kojima postoji tradicija uzgajanja vinove loze i proizvodnje vina.

Jedno od takvih mjesta svakako je gradić Kutjevo, dom graševine. Tu se svake godine okupi na stotine planinara iz Hrvatske, BiH i Srbije koji uz domaćine iz HPD-a “Vidim” imaju priliku pješačiti po Parku prirode Papuk i Krndiji. Radi se o prekrasnim, šumovitim gorama po kojima je najljepše hodati upravo u ovo vrijeme kada su planinarske staze prekrivene raznobojnim lišćem.

Ove godine 36 planinara iz HPD “Vitez”, UP “Raduša” Uskoplje, UP “Tisovac” Busovača, PD “Paklarske stijene” Travnik, uživalo je u proslavi Martinja u Kutjevu. Prvoga dana organiziran je pohod iz Kutjeva do Dobre vode (601 m) i natrag u dužini od 11 kilometara i u trajanju od 4 sata, a navečer je uslijedila fešta na glavnom gradskom trgu, Trgu graševine, uz pratnju tri tamburaška sastava.

Drugi dan boravka u Kutjevu bio je rezerviran za tradicionalno “krštenje mošta” (mladoga vina) u vinariji Ketović, gdje je domaćin osigurao i ručak, te zabavu uz tamburaše.

(Bruno Žuljević / PS HB)

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

U Busovači završeno snimanje filma “Amanet”: Komedija o tradiciji, ljudima na selu i prijateljstvu

Sa 60. scenom koju je danas udario načelnik Asim Mekić, u mjestu Jelinak kod Busovače, završeno je snimanje filma...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo