Martinje u Kutjevu uz sudjelovanje članova Udruge planinara “Tisovac” Busovača

Početak mjeseca studenog redovito je vezan za proslavu Martinja u krajevima u kojima postoji tradicija uzgajanja vinove loze i proizvodnje vina.

Jedno od takvih mjesta svakako je gradić Kutjevo, dom graševine. Tu se svake godine okupi na stotine planinara iz Hrvatske, BiH i Srbije koji uz domaćine iz HPD-a “Vidim” imaju priliku pješačiti po Parku prirode Papuk i Krndiji. Radi se o prekrasnim, šumovitim gorama po kojima je najljepše hodati upravo u ovo vrijeme kada su planinarske staze prekrivene raznobojnim lišćem.

Ove godine 36 planinara iz HPD “Vitez”, UP “Raduša” Uskoplje, UP “Tisovac” Busovača, PD “Paklarske stijene” Travnik, uživalo je u proslavi Martinja u Kutjevu. Prvoga dana organiziran je pohod iz Kutjeva do Dobre vode (601 m) i natrag u dužini od 11 kilometara i u trajanju od 4 sata, a navečer je uslijedila fešta na glavnom gradskom trgu, Trgu graševine, uz pratnju tri tamburaška sastava.

Drugi dan boravka u Kutjevu bio je rezerviran za tradicionalno “krštenje mošta” (mladoga vina) u vinariji Ketović, gdje je domaćin osigurao i ručak, te zabavu uz tamburaše.

(Bruno Žuljević / PS HB)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nedozvoljeno držanje oružja, pronađena puška i dvije ručne bombe

Nasmrt pretukao ženu, zamotao je jastucima i zatrpao pokrivačima