Utorak, 5 srpnja, 2022

Maloljetni branitelji ulaze u Zakon o braniteljima FBiH?

Pročitajte i ovo

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB već sedam godina pokušava privoljeti vlasti da ovu kategoriju braniteljske populacije uvrste u zakon.

Sada u trenucima kada se rade izmjene i dopune Zakona o pravima branitelja ponovno je upućen zahtjev da se maloljetni branitelji uvrste u prava i tako dobiju status kao i svi ostali branitelji Domovinskog rata, doznaje portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Pronaći mjesto

– Tražimo da se nađe mjesto u novom izmijenjenom i dopunjenom Zakonu uz napomenu da je sve navedeno trebalo i prije riješiti. Udruga trenutačno na području FBiH ima oko 615 članova koji u skladu sa Statutom i Zakonom imaju status članova Udruge, kao i broj od oko 293 počasna posmrtna člana Udruge koja su dala živote u Domovinskom ratu.

Maloljetni branitelji su jedina kategorija branitelja koja nema svoj status u Zakonu pa se tako i dolazi do podatka da nikakva prava u spomenutom Zakonu o pravima branitelja i članova njihovih obitelji ne mogu koristiti, već svoja prava ostvaruju na način pripadnosti nekoj od drugih kategorija branitelja koja imaju svoj status u Zakonu – rekao je za Večernji list BiH predsjednik Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata HZ HB Branko Matošin.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

TUGA U NOVOM TRAVNIKU Preminuo Krešimir (Vlado) Kolar

Tužnog srca javljamo cjelokupnoj rodbini, prijateljima i znancima žalosnu vijest da nam je neprežaljeni Krešimir (Vlado) Kolar preminuo dana...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo