spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Krišto uputila telegram Netanyahuu: Napad na sinagogu – napad na čovječanstvo

Predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto uputila je telegram sućuti izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu povodom napada na sinagogu u Jeruzalemu, ističući da je to udar na trajne vrijednosti slobodnog svijeta i cijelo čovječanstvo.

“Najoštrije osuđujem ovaj stravični čin ubijanja nevinih ljudi. Teroristički napad na sinagogu u Jeruzalemu udar je na trajne vrijednosti slobodnog svijeta i cijelo čovječanstvo. Uvjerena sam da sada, više nego ikada prije, svi zajedno moramo biti ujedinjeni protiv svih oblika terorizma i nastaviti borbu za očuvanje mira i sigurnosti u svijetu”, navela je u telegramu Krišto.

Krišto je u ime Vijeća ministara i osobno ime izrazila duboko saosjećanje s bolom i patnjama obitelji poginulih i ranjenih, kao i cijelom izraelskim narodom.

Sedam osoba je ubijeno, a deset ranjeno u oružanom napadu na sinagogu u Jeruzalemu. Odgovornost za napad preuzeo je Hamas.

Na vjernike koji su izlazili iz sinagoge pucao je Alkam Kairi /21/, koji je ubijen u okršaju sa policajcima pri pokušaju bijega.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM