spot_img
spot_img
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Kreševo može biti ponosno na jednu od najboljih studentica UNSA

Manuela Kujundžić svakako je jedna od onih djevojaka na koje Kreševo može biti ponosno.

Piše: artinfo.ba

Iz male sredine krči svoj put prema velikim uspjesima i bez obzira na činjenicu da je jako mlada, tim velikim uspjesima već se može pohvaliti.

Manuela je dobitnica Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu kao jedna od najboljih studentica, kao i zlatnika grada Sarajeva, koji je simboličan poklon i poticaj od strane sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić.

Bachelor je produkt dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti, a na dodiplomskom studiju imala je odličan prosjek ocjena : 9.1.

“Kada radite ono što volite, odricanja i trud postaju manje teški. Na putu prema ciljevima, svakako se susrećete s izazovima, ali ako se držite svojih snova i radite prema njima, sve prepreke mogu se prebroditi. Za mene, Akademija likovnih umjetnosti je bila put prema ostvarivanju mog sna, a to je raditi u kreativnim sferama dizajna. To je zahtijevalo mnogo rada, obaveza i odricanja, ali uz podršku obitelji i prijatelja, sada stojim s diplomom i priznanjem u rukama s kojim se jako ponosim”, kaže uvijek vesela Kreševka.

Naravno, ništa ne može proći bez podrške, a Manuelina najveća podrška su roditelji i prijatelji. Oni su ti koji su bili vjetar u leđa, koji su je usmjeravali kada je bilo teško i slavili kada je sve došlo na naplatu.

“Oni su mi uvijek davali podršku i ohrabrenje, čak i kada je bilo teško. Znala sam da mogu računati na njih i da će me uvijek podržati u mom putu prema ciljevima. Mislim da je njihovo okruzenje jedno od ključnih čimbenika. I mnogo sam im zahvalna na tome, jer bez njih ne bi bila danas tu gdje jesam, sa srebrenom značkom u ruci.”

Kako sama kaže, ova priznanja joj svakako mnogo znače.

“Predstavljaju potvrdu mog truda i rada koji sam uložila tijekom svog studija. Predstavljaju jedan vid motivacije da nastavim raditi ono što volim i ostvariti još veće ciljeve u budućnosti, a nadam se da i drugima moze posluziti kao inspiracija i motivacija da dostignu svoje ciljeve koliko god to bilo teško i činilo se nemogućim.”

Mnogo je lakše kada je ono što voliš raditi zapravo i tvoj hobi, kada je to nešto bez čega ne možeš i ono čime se želiš baviti danas, sutra i uvijek. Baš takva situacija je u slučaju ove ambiciozne i uspješne mlade dame.

“Slobodno vrijeme koristim za rad na svojim samostalnim projektima i radionicama, kao i oslikavanjem prostora i slikanjem slika. To mi omogućava da nastavim razvijati svoje vještine i da se stalno razvijam kao dizajner. To je nešto što mi je vrlo važno, jer vjerujem da je konstantno učenje i praćenje trendova ključ za uspjeh u ovom poslu. Također, radim na svojoj edukaciji, jer kao sto znate danas se trendovi jako brzo mijenjaju.. Također volim provoditi vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima, jer mi oni daju podršku i motivaciju u svakom trenutku. Vjerujem da je balans između posla i osobnog života ključan za uspjeh, a treniranje i zdrav život mi pomažu da se osjećam fizički i mentalno spremnom za rad. Volim putovati i upoznavati nova mjesta i kulture, što mi daje nove inspiracije za moj rad, za dizajn koji se nalazi svuda oko nas”, kaže Manuela za Artinfo.

Kada su u pitanju planovi za budućnost, ona je već počela i Manuela ju sama gradi. Planira nastaviti raditi na svom razvoju kao produkt dizajneru i uspijevati u samostalnim projektima.

“Nisam sigurna gdje ću se naći u budućnosti, ali sigurna sam da ću se stalno truditi da ostvarim svoje snove i da radim ono što volim. To je ono što je najvažnije za mene”, zaključuje naš razgovor.

Manuela Kujundžić još je jedan dokaz kako se umjetnost živi, a svoju energiju i sposobnost nastavit će usmjeravati prema svojim ciljevima. Uz takav pristup, uspjeh nikad neće izostati!

Izvor: Artinfo.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM