spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Kreiranje politika u BiH uz poštivanje ljudskih prava i prava osoba sa invaliditetom

Informativni centar za osobe sa invaliditetom Lotos u partnerstvu sa Udruženjem slijepih Kantona Sarajevo, a u okviru Projekta „Kreiranje politika u BiH uz poštivanje ljudskih prava i prava osoba sa invaliditetom” koji financira Europska unija, u Neumu od 15. do 17.svibnja 2024.godine realizirali su prvi trening za donositelje političkih odluka, predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti.

Glavni cilj Projekta je da doprinese razvoju javnih politika Bosne i Hercegovine u oblasti invalidnosti zasnovanih na konceptu ljudskih prava, zacrtanom u međunarodnim i europskim dokumentima.

Cilj je da se osigura jednako razumijevanje odredbi Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom Ujedinjenih Nacija i njena dosljedna primjena u politikama i zakonskim rješenjima na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini.

Na treningu je sudjelovalo 25 predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti od lokalne do federalne razine, a iz Središnje Bosne su: Marijan Marjanović, Suzana Krišto, Antonija Miličević, Vanja Oroz-Jukić, Ana-Marija Duno i Snježana Rajić.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti