spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

KRALJEVIĆ: Prijetio mi je smrću, on je neubrojiv! GUDELJ: Hoće me proglasiti ludim i uzeti mi sve

Ispovijest Pere Gudelja, vlasnika trgovačkog lanca FIS Vitez, koji je za “Dnevni avaz” ispričao dramatičnu životnu priču o tome kako je podigao ruku na sebe zbog čovjeka koji se, kako je kazao Gudelj, umiješao između njega i supruge Snežane, odjeknula je u javnosti ne samo u našoj zemlji nego i u regiji.

Izvor: Dnevni avaz

No, nakon toga redakciju sarajevskog lista kontaktirao je Hrvoje Kraljević, čovjek o kojem je Gudelj govorio. Kraljević je njegov bivši poslovni suradnik i bio je direktor jedne kompanije u milijunskom poslovnom carstvu, ali u svojoj pisanoj izjavi iznosi teške optužbe na račun Gudelja te tvrdi da je sa svime upoznao i policiju te da mu je prijećeno smrću!? U središtu svega je i osnivanje kompanije, najvjerojatnije, “FIS Ambyenta”, čiji je Kraljević bio direktor.

Prijetnje obitelji

Kraljević tvrdi da su navodi Gudelja “nebulozni i da nemaju veze sa zdravim razumom”. Kazao je i da će zbog iznošenja ovakvih tvrdnji tužiti Gudelja.

– Nadam se da će se u skorije vrijeme okupiti jedan konzilij stručnjaka psihijatrijske struke, koji će utvrditi je li gospodin koji iznosi ove stavove ubrojiv, odnosno može li sudski odgovarati za ovu i niz drugih stvari. Radujem se brzom oporavku Gudelja kako bi, uz uvjet ubrojivosti, mogao odgovarati za postupke – navodi se u Kraljevićevoj reakciji.

Kraljević je kazao i da mu je iz sigurnosnih razloga iz policije savjetovano da ni u kojem slučaju ne daje svoj telefonski kontakt, da ne bi nekim istupom ugrozio tok istrage.

FIS Vitez: Poslovno carstvo vrijedno više milijuna KM

Gudelj je 10. kolovoza pronađen kraj lokalnog puta u mjestu Krčevina kod Viteza nakon što se pokušao ubiti, ali je čudom preživio. Nakon kompliciranih operacija i dugotrajnog oporavka, Gudelj je otvorio dušu i ispričao zašto je sve uradio, tvrdeći da Kraljević “dirigira” životom njegove supruge.

S druge strane, Kraljević vlasnika “FIS-a” optužuje da je verbalno, u nekoliko navrata, prijetio njemu i njegovoj obitelji.

– Ova osoba je osobno prijetila mojoj obitelji, pet puta osobno izvršila prepad u moje poduzeće, najavila atentat na mene, što sam i prijavio policiji. Kasnije se, naravno, taj atentat i dogodio, a policija i ostale institucije ostale su njime – tvrdi Kraljević.

Bio dogovor

No, Gudelj, koji je za “Avaz” reagirao na Kraljevićeve tvrdnje, i dalje smatra da Kraljević kontrolira njegovu suprugu te želi “iskoristiti njegovo stanje i proglasiti ga psihičkim bolesnikom, da bi mu preuzeo i cijelu tvrtku”.

– Moja supruga je Kraljeviću posudila pare, te je on osnovao firmu. Oni tvrde da je to 30.000 maraka. Lažu, najmanje su uzeli 160.000 ili 170.000 maraka, jer je trebalo opremiti cijelu firmu. Sve su napravili u dogovoru. Ona je meni tvrdila da je posudila te pare, da će ih on vratiti. Trebao je vratiti do Nove godine, ali nije. Kada sam shvatio što radi, tražio sam od policije i inspekcije da izvrše uvid odakle je i za koliko novca kupio robu. Jedan sudac kazao je da neće rovariti po firmama, tako da za neke stvari imam dokaze, za neke ne – rekao je iskreno Gudelj Dnevnom avazu.

Otpustio sam ga kada sam vidio što sprema

Vlasnik viteškog FIS-a Gudelj tvrdi da Kraljevićeve namjere od samog početka nisu bile “čiste” te da neće dozvoliti da netko uništi firmu njegove djece, zbog svojih interesa.

– On je došao da mi uzme dječju firmu, jer sve to treba ići djeci. Moja supruga, kojom on dirigira, čak više i ne dolazi u firmu. Otpušta ljude iz daleka. Dogovorili smo da firma bude 50-50 posto, ali ona to ne poštuje. Vjerujem da ona ima namjeru njega vratiti u firmu i da me sada nakon svega, što sam se borio za obitelj, žele proglasiti neuračunljivim i uzeti sve. Zato sam njega i otpustio iz firme kada sam vidio čemu sve ovo vodi, da on dirigira njome i da ću izgubiti i brak i dio tvrtke – priča Gudelj.

Uništio mi je obitelj

Gudelj pojašnjava i da nikada Kraljeviću nije prijetio smrću, ali je kazao da se, ipak, u nekoliko navrata verbalno sukobio s njim.

– Bio sam mu spreman tri metka ispaliti u noge, toliko sam bio ljut, jer mi je uništio obitelj – kazao je Gudelj.

Dnevni avaz

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM