spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 24 veljače, 2024

Košarkaška reprezentacija BiH odustala od borbe za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

Košarkaška reprezentacija BiH tijekom ljeta neće igrati pretkvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, a razlog su financije prije svega te strah da se brojni igrači neće odazvati jer se utakmice igraju u terminu ljetne pauze.

Čelnici Košarkaškog saveza BiH ovu odluku donijeli su u dogovoru sa izbornikom Adisom Bećiragićem, a on im je predložio da, ukoliko već žele raditi tijekom ljeta, naprave kamp s proširenom reprezentacijom gdje bi se moglo jasnije vidjeti na koje igrače možemo u budućnosti računati.

U spomenuti kamp ne bi bili pozvani dokazani i naši najbolji igrač, već oni iz drugog plana i koji čekaju svoju priliku da se dokažu i nametnu u dresu reprezentacije BiH.

Prvobitno, razlog zbog kojeg naša selekcija neće igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine je financijska situacija u KS BiH, s obzirom na to da pretkvalifikacije za Olimpijske igre zahtijevaju dodatne troškove.

Ranije nijedna bh. selekcija nije ni bila čak ni u prilici da se bori za nastup na olimpijskim igrama, a u ovu situaciju došli smo nakon odlično odrađenog Eurobasketa. Ipak, zbog spomenuta dva razloga, na kraju nećemo ni tražiti svoju šansu da igramo u Parizu. Iako nije toliko realno da bi u tome čak i uspjeli, mi nećemo ni pokušati da se domognemo ultimativnog cilja svakog sportaša, što u suštini jeste nastup na Olimpijadi.

Naša reprezentacija, podsjećamo, nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo u košarci, a naredne obveze će biti kvalifikacije za Eurobasket.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM