Kordić: Iz Mostara preko Zagreba do europskih aerodroma

Grad Mostar od svibnja bi trebao imati uspostavljenu redovnu avionsku liniju za Zagreb, a preko zagrebačkog aerodroma bi bio povezan sa svim glavnim središtima Europe, rekao je za Fenu mostarski gradonačelnik Mario Kordić za agenciju Fena.

Kordić kaže kako je procijenjeno da je najbolje ”naći jednu od zračnih luka koje su značajne na mapi Europe kako bi preko nje imali konekcije s ostatkom Europe”.

”Očekujemo da će se javiti neka od kompanija zainteresirana raditi linije Mostar – Zagreb i obrnuto i to bi moglo biti tri puta tjedno i da to budu barem dvije jutarnje linije kako bi putnici iz Mostara mogli uhvatiti druge konekcije za europske destinacije”, rekao je Kordić i dodao kako u Gradu Mostaru smatraju da su izabrali dobar model. ”Ako nam se javi neki nacionalni operater značilo bi da smo povezani sa svim aerodromima”, rekao je i dodao kako očekuje da će se u sljedećih 10-15 dana javiti tour-operatori i da ćemo od petog mjeseca Mostar biti povezan sa svim glavnim gradovima Europe.

Dodao je kako je rano govoriti o cijenama ali i kako postoje ”želje da bi karte trebale biti značajno jeftinije”.

Između ostalog, Kordić je rekao kako je Zračna luka Mostar stalna tema u njegovu mandatu te da su preuzimanjem dužnosti ”vidjeli da Zračna luka Mostar predstavlja strateško javno poduzeće koje bi trebalo otvoriti nove koridore i nove mogućnosti dolaska turista u Mostar i poslovnih ljudi kako bi se čitava regija mogla uzdizati”. Kordić je rekao i kako ”nije istina da zračna luka Mostar ne funkcionira nikako”. Dodao je kako i ove godine postoje najavljeni charter letovi kao i da postoji najava povećanja njihova broja. Podsjećamo, mostarska Zračna luka u siječnju je imala tek pet putnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Divlji konji su livanjska ljepota i atrakcija, ali i nevolja

Najavljujemo: QUIZ NIGHT u pivnici Beer Bar Busovača