spot_img
spot_imgspot_img
Subota, 2 ožujka, 2024

Koliko je novca potrebno četveročlanoj obitelji za jedan dan u Neumu?

Pripreme za ljetnu sezonu u Neumu su završene, a turisti su već proteklog vikenda počeli stizati povodom prvosvibanjskih praznika.

Predsjednik Udruge hotelijera Neum Branimir Butigan ističe kako su svi u Neumu zadovoljni kako je prošao produženi vikend jer su kapaciteti bili popunjeni, a poslužilo ih je i vrijeme.

Pripreme za sezonu su završene. Prvi svibanj smatramo početkom sezone. Ovog produženog vikenda bila je kombinacija domaćih gostiju i onih sa Zapada – Njemačka, Slovenija, Austrija, Poljska i Francuska. Ta tržišta dominiraju u razdoblju pred i postsezone, dok u sezoni imamo dosta naših gostiju iz dijaspore, rekao je Butigan u Novom danu na N1.

Cijene smještaja i hrane su povećane u svim ljetovalištima na Jadranu pa tako i u Neumu, no Butigan kaže kako je Neum opet povoljniji u odnosu na druge destinacije.

Smještaj je skuplji od 10 do 15 posto u odnosu na prošlu godinu zbog inflacije. Prema rezervacijama koje primamo, vidimo da to nije preskupo u odnosu na konkurenciju na Jadranu u Hrvatskoj. To je puno povoljnije. Popunjavaju se kapaciteti za ljeto i za 9. mjesec. Nije to nešto što naši gosti ne mogu priuštiti, rekao je.

Ističe da cijene po kafićima, restoranima i fast-foodovima variraju, ovisno što i želite i gdje konzumirati.

U restoranima se pizze kreću od 12 do 15 KM kao i brza jela. Za četveročlanu obitelj za jedan dan u Neumu sa svim potrebno je između 150 i 200 eura, rekao je.

Ono što će pomoći razvoju turizma u Neumu je svakako cesta od Stoca do Neuma. Butigan ističe da pokazatelje značaja očekuju tek ove sezone.

Ono što će nam koristiti i zbog čega će kvalitetniji gosti dolaziti je što više neće morati prelaziti dvije granice da bi došli do Neuma. Zanima nas dosta i razvoj Zračne luke u Mostaru jer je konekcija s njom moguća. Imali smo upite s tržišta Rusije i slijetanje njihovog zrakoplova na taj aerodrom, ali nisu imali mogućnost prelaska granice. Sada imaju, naveo je.

Poručuje kako “ne divljaju s cijenama” i da veći broj turista iz stranih zemalja neće doprinijeti novom rastu cijena.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM