Subota, 2 srpnja, 2022

Kazna za neposjedovanje zimske opreme 40 maraka

Pročitajte i ovo

U skladu sa zakonskim odredbama, od 15. 11. do 15. 4. iduće godine na cestama u BiH sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu bez obzira na vremenske uvjete.

Na osnovi Zakona o sigurnosti prometa na cestama u BiH, putnička i teretna vozila, kao i autobusi, moraju posjedovati gume s gaznim slojem dubine najmanje četiri milimetra ili gume s ljetnim profilom uz posjedovanje odgovarajućih lanaca koji se postavljaju na pogonske kotače u slučaju zimskih uvjeta. Pored navedenog, teretna vozila i autobusi moraju posjedovati i priručni alat (lopata, vreća pijeska od 25 do 50 kilograma). Također, za sva motorna vozila, gume na istoj osovini moraju biti jednake po profilu, konstrukciji i po vrsti gazećeg sloja. Na osnovi Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, za neposjedovanje zimske opreme izriče se novčana kazna od 40 KM.*

Razdvajanje papira, plastike ili stakla od drugog kućnog otpada je za mnoge i dalje stran pojam iako već desetljeće na raspolaganju imaju namjenski za to postavljene kontejnere.

Direktor Čistoće Aleksandar Bajić je rekao kako stanovništvo veoma male količine otpada odloži u ove kontejnere. – I dalje vlada negativan trend kada je u pitanju razdvajanje otpada. U gradu je razmješteno stotinjak ovih kontejnera, ali je zanemarljiva količina otpada koje se nalazi u posebnim odlagalištima – kazao je Bajić. Napomenuo je kako je jedini kontingent ovih kontejnera nabavljen prije desetak godina te da su postavljeni u užem središtu grada pored škola i zgrada.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Odselili se iz BiH na Maltu: “Ovdje je za djecu sve besplatno, uz jedan uvjet”

‘‘Da je situacija u BiH malo drugačija i bolja, nikada ne bismo ni otišli – ali tako je kako...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo