spot_img
Subota, 23 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaDRUŠTVOKaramarko: Vjerujemo da ćemo večeras imati imena ministara

Karamarko: Vjerujemo da ćemo večeras imati imena ministara

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je uvjerenje da će se večeras znati imena budućih ministara ne želeći potvrditi niti opovrgnuti informaciju da će Zdravko Marić biti ministar financija, javlja Hina.

“Pregovori idu odlično. Jučer smo do kasno radili, kao što ćemo i danas, i vjerujem da ćemo večeras imati definirana imena”, rekao je Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a upitan o razgovorima o budućim ministrima između mandatara Tihomira Oreškovića, Mosta i njega.

Najavio je kako postoji mogućnost i da se imena ministara objave u četvrtak navečer, ali da će se sigurno znati u petak u Saboru.

Nije želio potvrditi niti opovrgnuti medijske napise da će Zdravko Marić biti ministar financija podsjetivši kako je dogovor da se ne izlazi s imenima. Također, nije želio komentirati niti medijske napise vezane uz moguće ministre branitelja i zdravlja, Miju Crnoju i Antu Ćorušića.

Pokušajem podvale pojedinih stručnjaka nazvao je spekulacije da, ako sjednica Sabora bude trajala iza ponoći, tada će istječi rok od 30 dana koji je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala mandataru Tihomiru Oreškoviću za sastav nove vlade.

“To smo provjerili i ti pokušaji lagane podvale nisu točni. Ako saborska sjednica počne u petak, 22. siječnja, i vlada bude predstavljena, onda rasprava može trajati i deset dana i to se računa pod taj datum”, istaknuo je.

Karamarko je naglasio kako su to zadnji pokušaji onih koji su Hrvatsku upropaštavali četiri godine i koji odlaze, kako je rekao, na jedan vrlo nekorektan i prljav način, što nije dobro. “Vidjet ćemo kako će se ponašati u petak”, kazao je.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti