Subota, 2 srpnja, 2022

Kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva predložit će HDZ BiH

Pročitajte i ovo

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održane su sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, a nakon toga i proširenog Središnjeg odbora.

Na zasjedanjima dvaju središnjih tijela stranke razgovaralo se o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i funkcioniranju institucija.

Istaknuto je kako i u ovakvoj situaciji, hrvatski narod je svjestan svih scenarija kojima se želi eliminirati legitimna volja Hrvata kao konstitutivnog naroda i opet nametnuti pojedince kao predstavnike Hrvata u ključna tijela vlasti u BiH. Upravo je takav ambijent najveći motiv za mobilizaciju i strateški nastup svih hrvatskih stranaka.

Hrvatski narodni sabor (HNS) okupio je hrvatsko političko i nacionalno biće te predstavlja temelj hrvatskog nastupa i strategije prema Općim izborima.

HDZ BiH i danas je potvrdio da nastup bude jedinstven, osim na razinama gdje nije ugrožena legitimna volja hrvatskog biračkog tijela.

Također, kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva predložiti će HDZ BiH kao najjača snaga unutar HNS-a. Konačnu odluku o svim pitanjima u kontekstu Općih izbora na svim razinama dati će HNS.

Na Središnjem odboru predstavljena je i usvojena Strategija razvoja kao temeljnog dokumenta politika HDZ-a BiH za razdoblje do 2030. godine.

Ovaj dokument koji obuhvaća pitanja demografije, gospodarstva, zapošljavanja, tranzicije zelenih i obnovljivih izvora energije i seta drugih ključnih pitanja razvoja jedne države i društva biti će predstavljen u kampanji HDZ-a BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Odselili se iz BiH na Maltu: “Ovdje je za djecu sve besplatno, uz jedan uvjet”

‘‘Da je situacija u BiH malo drugačija i bolja, nikada ne bismo ni otišli – ali tako je kako...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo