spot_img
spot_imgspot_img
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Kad Agrokor kihne, razbole se Kiseljak i Čitluk?

Konzum će biti dokapitaliziran posredstvom Leda i Sarajevskog Kiseljaka što će imati posljedice po njihovu likvidnost

U namjeri da snažno podrži proces transformacije i daljnje stabilizacije poslovanja Konzuma BiH, Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora je u Zagrebu donijelo odluku o davanju suglasnosti izvanrednom povjereniku za dokapitalizaciju Konzuma BiH u iznosu od 68,7 milijuna KM kroz društva Ledo Čitluk i Sarajevski kiseljak.

Na sjednici je Privremeno vjerovničko vijeće također podržalo namjeru izvanrednog povjerenika za poduzimanje radnji usmjerenih za financijsko i poslovno restrukturiranje poslovanja u BiH te dalo suglasnost izvanrednom povjereniku za dokapitalizaciju društva Konzum d.o.o. Sarajevo tako da Agrokorove kompanije u BiH, Ledo d.o.o. Čitluk i Sarajevski kiseljak d.d. svoja potraživanja u iznosu od 68.7 milijuna KM koje imaju prema Konzumu d.o.o. Sarajevo pretvore u udjele u vlasništvu.

Vijeće je također podržalo odluku da Agrokor Konzumu BiH osigura svježu likvidnost u iznosu do 29,7 milijuna maraka, priopćeno je iz Konzuma. Ovim odlukama se, kako su naveli, osigurava budućnost Konzuma BiH, koja uključuje očuvanje više od 3.700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača, na dobrobit ukupnog gospodarstva Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM