spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Izbori za Hrvatski sabor: Otvorena birališta u Vitezu

U Vitezu su jutros u 7 sati u Osnovnoj školi “Vitez” otvorena biračka mjesta za Parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj koji se u iseljeništvu održavaju dva dana, 16. i 17. travnja od 7 do 19 sati.

“Biračka mjesta otvorena su na vrijeme i sve za sada protječe u redu i bez incidenata. S obzirom da su netom birališta otvorena odziv je relativno dobar i sve protječe u najboljem redu”, potvrđeno je za grad-busovaca.com portal.

Hrvatski državljani s prebivalištem u BiH glasuju za tri zastupnika u Hrvatskom saboru koji se biraju iz XI izborne jedinice.

Sutra i prekosutra u Vitezu otvorena glasačka mjesta za Izbore za Sabor RH: Pravo glasa imaju svi hrvatski državljani!

Osim u Vitezu, četiri biračka mjesta otvorena su u Sarajevu, jedno u Banjoj Luci, dva u Tuzli, dvadeset i tri u Mostaru, a četiri u Livnu i Orašju.

U Bosni i Hercegovini aktivno je registrirano 222.300 birača. Najviše registriranih je u Mostaru (57.936), zatim u Orašju (10.253), Livnu (8.879), Vitezu (7.975), Sarajevu (7.160), Banjoj Luci (6.592) te u Tuzli (2.175).

Sutra i prekosutra u Vitezu otvorena glasačka mjesta za Izbore za Sabor RH: Pravo glasa imaju svi hrvatski državljani!

Aktivno se nisu morali registrirati birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Hrvatske ili su podnijeli zahtjev za izdavanjem iste.

Birači koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, a nisu aktivno registrirani, na dan izbora mogu glasovati u inozemstvu s potvrdom koju izdaje hrvatsko DKP u inozemstvu.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti