spot_img
spot_img
Utorak, 16 travnja, 2024

Inicijativa zeničkog poduzetnika Jasmina Horića: Neradna nedjelja i skraćeno radno vrijeme subotom!

Zenički poduzetnik Jasmin Horić uputio je danas javni poziv i inicijativu da se u privatnom, ali i javnom sektoru, nedjelja i službeno “proglasi” neradnim danom, te da, ako su u mogućnosti, poslodavci i radne sate radnika subotom “prepolove” na prijepodnevni termin.

Kako tvrdi, već nekoliko godina u firmi “Strong auto” nedjelja je neradni dan u svim poslovnicama, a prije točno godinu dana ukinuli su i radnu subotu u servisu.

– Dugo sam kao poslodavac vagao oko donošenja ove odluke, zbog negodovanja pojedinih klijenata i kupaca, ali je ipak prevagnula podrška većeg broja klijenata. Nije nam bilo svejedno kako će se to odraziti na naše poslovanje. Poslije godinu dana došli smo do zaključka da je ovo bila izuzetno dobra odluka. Puno više smo dobili nego izgubili. Naša je misija da uposlenicima olakšamo i stvorimo ljepše radno okruženje, kaže Horić.

On je uputio apel kolegama privatnicima i sugrađanima koji odlučuju o radnom vremenu svojih sugrađana, da svi pokušaju nedjelju učiniti neradnom, a subotom radno vrijeme skrate da barem dio tog dana radnicima bude na raspolaganju za odmor od radnog angažmana i boravak s porodicom.

– Svima nam treba odmor i svi ga zaslužujemo provesti u miru sa svojim porodicama. Željeli bismo uključiti i lokalnu zajednicu, pozvati je da donese odredbe koja bi svima olakšala, ističe osnivač i direktor “Stronga”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM