FOTO: “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” u Busovači

„Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“ u Busovači: Koncert mladih glazbenika OGŠ „Jakova Gotovca“ Busovača i Izložba slika umjetnica Sanje Vuleta i Pauline Lene Tomičić U sklopu manifestacije „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“, koju organizira Županijski odbor Mladeži HDZ-a BiH ŽSB u partnerstvu s OO Mladeži HDZ-a BiH, sinoć je u Busovači upriličen Koncert mladih glazbenika Osnovno glazbene škole „Jakova Gotovca“ podružnica Busovača pod vodstvom voditeljice podružnice prof. glazbe Davorke Dujmišić, te Izložba slika busovačkih umjetnica Sanje Vuleta i Pauline Lene Tomičić.

Manifestacija je okupila velik broj posjetitelja koji su u ugodnom ambijentu uljepšanom slikama nastalim tehnikom ulja na platnu, uživali u divnim skladbama mladih glazbenika i njihovim radosnim dječjim licima. Na samom početku, nazočne je pozdravila predsjednica OO Mladeži HDZ-a BiH Busovača Marija Ćosić koja je zahvalila svima na dolasku, te izrazila zadovoljstvo organizacijom ove manifestacije.

Predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a BiH ŽSB Dario Plavčić kazao je kako je manifestacija „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“ započela koncertom „Zlatnih žica“ u Jajcu, te zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog značajnog kulturno – umjetničkog događaja. „Hrvatsko proljeće Središnje Bosne“ nastalo je kao odgovor na nerede i rušenje državnih institucija 2014. godine, kao manifestacija, projekt koji promovira pozitivno dobro, kulturu, te tradiciju Hrvata u BiH.

U dosadašnjih šest godina ove manifestacije organizirano je gotovo 100 kulturnih događaja u svim gradovima u Središnjoj Bosni, te u gradovima u susjednim županijama: Zenici, Žepču, Usori, Sarajevu, Livnu, Tomislavgradu, Kupresu i Uskoplju.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Zbog poskupljenja i nestašice šećera očekuje se kvalitetnija rakija

Šest dana preko brda i planina pješačili iz Busovače do Međugorja