Petak, 1 srpnja, 2022

Zbog poskupljenja i nestašice šećera očekuje se kvalitetnija rakija

Pročitajte i ovo

Ovogodišnja nestašica i poskupljenje šećera odrazit će se i na kvalitet rakije, prvenstveno šljivovice. Proizvođačima rakije neće biti isplativo dodavati industrijski šećer u kom, pa će se na tržištu manje prodavati tzv. šećeruša, tvrdi struka. Rakija šećeruša je do sada bila jeftinija od čiste šljivovice, a karakterizira je veći intenzitet mamurluka i veća sposobnost izazivanja neprijatnosti između konzumenata.

Hazim iz Vučkovaca kod Gradačca godišnje proizvede oko 2 m3 čuvene šećeruše.

„Narod je kupovao šećerušu, jer osim što je jeftinija od maksuzije, brže izaziva svađu u kući. Neki ljudi se ne sjećaju rasprave sa ženom, ako su pili šećerušu. Ove godine, teško da ću proizvesti istu količinu“ – rekao nam je Hazim.

Ramo iz Koraja, domaći proizvođač rakije, očekuje od države pomoć u vidu subvencioniranja šećera. „Ako država podupire povrtlare gnojivom, može i nas šećerom“ – poručuje Ramo iz Koraja.

Nezadvoljan odnosom vlasti prema proizvođačima rakije je i Sifet iz Ćojluka koji prijeti prodajom ‘vesele mašine’. Ako cijena šećera bude i dalje divljala, Sifet će kako kaže, ukinuti proizvodnju. To će najviše osjetiti opštinari koji su do sada besplatno dobijali rakiju.

NAPOMENA | Tekst je satiričnog karaktera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Posredstvom Fonda solidarnosti liječeno gotovo pola milijuna pacijenata s područja Federacije BiH

Sredstva Federalnog fonda solidarnosti osiguravaju se dijelom iz doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje, a dijelom iz proračuna FBiH preko...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo