HDZ BIH Kiseljak osuđuje napad na načelnika

Predsjedništvo Općinskog odora HDZ BiH Kiseljak povodom nemilih događaja na tzv. sastanku Vijeća roditelja OŠ Kiseljak 1 – Bilalovac, oštro osuđuje konstantu politizaciju svakog početka nove školske godine od strane Općinskog odbora SDA u općini Kiseljak, priopćeno je danas iz OO HDZ BIH Kiseljak.

“Smatramo da je krajnje nekorektno i neprihvatljivo da na jednom takvom sastanku, legalno i legitimno izabranom načelniku svih naroda i građana općine Kiseljak, budu izračene brojne uvrede i ispolitizirane poruke od strane sudionika skupa na kojem su između ostalih bili i glavni imam Kenan ef. Bajrić inače i predsjednik Vijeća roditelja te direktor škole Nermin Merhemić koji je i predsjednik Medžlisa IZ Kiseljak. To vrijeđanje načelnika Općine Mladena Mišurića Ramljaka je išlo do te mjere, da je njemu osobno, a i narodu kojeg predstavlja, uskraćeno da se smatraju Hrvatima te poručeno da kao takvi, mogu jedino ići u Hrvatsku! Isto tako, oštro osuđujemo što su na jednom takvom skupu, koji je u potpunosti ispolitiziran, bila nazočna i školska djeca koja su sve to morala slušati.

Općinski odbor HDZ BiH Kiseljak, čvrsto stoji iza načelnika Mišurića – Ramljaka i u potpunosti podržava sve ono što on i Općinsko vijeće Kiseljak čine sukladno svojim mogućnostima glede poboljšavanja uvjeta rada u svim školama na području općine Kiseljak, premda ova oblast i nije njihova nadležnost. Neprihvatljivo je da hrvatski narod u BiH, kao jedan od konstitutivnih i dalje mora trpjeti ovakve napade i negiranje njegove opstojnosti.

Nadamo se kako će nadležne institucije pronaći krivca i za javno poticanje bojkota nastave ne u jednoj, nego u sve četiri škole koje rade po bosanskom planu na području općine Kiseljak”, navodi se u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

ŠK “Hrasno” Busovača podijelio treće mjesto na 16. Premijer ligi BiH, malo nedostajalo za odlazak na Ligu šampiona u Grčku

NK “Busovača” danas protiv FK “Vitez” iz Bužima, utakmica počinje u 16:30