ŠK “Hrasno” Busovača podijelio treće mjesto na 16. Premijer ligi BiH, malo nedostajalo za odlazak na Ligu šampiona u Grčku

Nakon 9 dana napornih borbi u hotelu Saraj u Sarajevu ŠK “Hrasno” Busovača je u svom debitantskom nastupu postigao odličan rezultat diobom trećeg mjesta.

Već na samom početku nagovijestili su dobru formu jer su senzacionalno odigrali neodlučeno protiv ovogodišnjeg i višegodišnjeg prvaka BIH i Europskog prvaka ŠK Bosna iz Sarajeva 3:3.

Poslije 1. kola klub se nalazio na 3. mjestu i cijeli turnir je bio na 3. mjestu i završio ga s diobom 3. mjesta, ali sa slabijom šahovskom gol razlikom.

Time ŠK “Hrasno” nije izborio nastup na Ligi šampiona, ali je u pričuvi ako ekipe koje su izborile pravo, a odustanu.

Konačan poredak

Najbolji pojedinac ŠK Hrasno Busovača je međunarodni majstor Srđan Šale iz Splita koji je na 4. ploči sakupio 7 bodova iz 9 susreta. Time je on postigao i najbolji rezultat na 4. ploči jer je u međusobnom srazu u 1. kolu pobijedio bivšeg kandidata za šampiona svijeta Predraga Nikolića.

Još je odlično igrao i internacionalni majstor Aleksandar Savanović na 2. ploči sa 6 iz 9 što je najbolji rezultat na drugoj ploči.

Također je vrlo dobro odigrao na 6. ploči Fide majstor Predrag Batinić sa 6,5 bodova iz 9 partija što je drugi rezultat na šestoj ploči.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

FOTO: U Ričicama obilježeno 60 godina prvog seoskog vodovoda Konovik

HDZ BIH Kiseljak osuđuje napad na načelnika