Utorak, 5 srpnja, 2022

GSS izdao upozorenje: Dva planinara naišla na čopor od šest vukova

Pročitajte i ovo

Na portalu Zenicablog objavljeno je priopćenje GSS stanice Zenica. Naime, dva planinara prilikom kretanja šumom na Liscu su sreli čopor od šest vukova. Priopćenje prenosimo u nastavku:

“Čopor vukova viđen na Liscu

Dragi sugrađani, budite oprezni prilikom kretanja po prirodi jer to je stanište divljih životinja i mi smo tamo gosti i na njihovom prostoru. Na našem području možete susresti razne životinje, ali pri susretu s divljim svinjama, čoporima vukova, medvjedom morate biti smireni i brzo adekvatno odreagirati.Naime, danas je GSS imao neobičnu intervenciju. Na dežurni broj upućen je poziv za pomoć na planini Lisac.

Dva planinara su prilikom kretanja šumom naišla na čopor od 6 vukova. Brzom reakcijom iskoristili su petarde koje su nosili sa sobom i sklonili se u planinarski dom.

Pozivom na broj na teren je izašao naš dežurni član i privatnim vozilom prevezao uplašene planinare.Nekoliko savjeta na koje je potrebno podsjetiti; U šume i planinu ne idite nikada sami i obavijestite porodicu ili prijatelje o aktivnostima Nosite napunjen telefon uz rezervnu bateriju s mogućom uspostavom poziva, Sa sobom uvijek imajte adekvatnu opremu koja vam može dobro doći u nepredviđenim okolnostima (lampa, čakija, upaljač ili šibice, petarde, prva pomoć…).

Reagirajte pribrano i smireno, te pozovite u pomoć nadležne službe, Prije odlaska u prirodu zabilježite broj lokalnog GSS- a s područja u kojem se krećete.

Ovo je još jedna u nizu akcija koja dokazuje i upozorava na potrebu nabavke adekvatnog terenskog vozila za stanicu za GSS Zenica.”

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Javni poziv za dostavljanje prijedloga manifestacija u povodu obilježavanja Dana općine Busovača

Načelnik Općine Busovača priprema donošenje Programa obilježavanja 16. avgusta/kolovoza - Dana općine Busovača. Navedenim povodom pozivaju se sva javna...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo