Utorak, 5 srpnja, 2022

BUSOVAČA Uskoro snimanje filma “Amanet”, prijavite se na audiciju/casting

Pročitajte i ovo

BZK “Preporod” Busovača poziva sve zainteresirane amaterske glumice i glumice da se prijave na audiciju/casting za igrani film “Amanet” koji će se u mjesecu junu/lipnju snimati na području općine Busovača.

Svi oni koji žele sudjelovati u snimanju filma da li u ulozi glumaca, statista ili statista sa zadatkom, mogu se prijaviti do 01. maja/svibnja i to tako da ime, prezime i dob uz odgovarajuću fotografiju, proslijede na amfiteatarbusovaca@gmail.com.

“Amanet” je socijalna komedija o životu glavnog lika Asada koji se nakon školovanja u gradu vraća u rodno selo gdje želi da oženi ljubav svog života, ali individualna drama svakog čovjeka koji živi u selu mu postaje prepreka. Upoznavajući različitost svih likova, “Amanet” nas upoznaje i sa nama samima, ali i kulturom, običajima i tradicijom.

Režiju na filmu će raditi Mirza Begović koji je zajedno sa Nijazom Begovićem i autor scenarija za igrani film “Amanet”. Producentice filma su Mirsada Mekić i Ferida Karić, a isti je podržan od Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona i Općine Busovača.

Koproducent na filmu je AmfiTeatar Busovača, a premijera istog je planirana za mjesec august//kolovoz na Festivalu kulture Busovača, 2022.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

U Busovači završeno snimanje filma “Amanet”: Komedija o tradiciji, ljudima na selu i prijateljstvu

Sa 60. scenom koju je danas udario načelnik Asim Mekić, u mjestu Jelinak kod Busovače, završeno je snimanje filma...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo