spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

FUP upozorio policiju u FBiH o mogućim pucnjavama u školama

Povećana nazočnost policijskih djelatnika oko škola u Mostaru u ponedjeljak ujutro je zainteresirala javnost, koja se za informaciju obratila i medijima.

No, policijska nazočnost je, čini se, povećana oko svih škola u Federaciji zbog ”neodređene prijave”, piše Bljesak.info.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije objavilo je kako je Uprava policije MUP-a HNŽ-a zaprimila informaciju FUP-a o mogućem izvršenju pucnjave u školama, bez konkretnih podataka o mjestu izvršenja.

Odmah po zaprimanju navedene informacije nadležne organizacijske jedinice iz Uprave policije poduzele su mjere i radnje iz svoje nadležnosti, stupile u kontakt sa školama, te osigurale pojačanu nazočnost policijskih službenika u blizinama škola na području HNŽ-a, rečeno je iz MUP-a, imajući u vidu potrebu za obavještavanjem javnosti glede pojačane aktivnosti policije u blizini školskih ustanova.

O svim važnijim informacijama, dodaju, javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Inače, policija Unsko-sanske županije je u ponedjeljak imala informaciju o prijetećoj poruci preko društvene mreže Instagram. Glasnogovornik MUP-a USŽ Ale Šiljdedić, za N1 je rekao da su u tijeku provjere.

Imamo informaciju da je prijeteća poruka objavljena putem društvene mreže Instagram. Trenutno je to u procesu istraživanja, istražuje se osoba koje je postavilo tu objavu kao i navodi, rekao je Šiljdedić za N1, kojem je potvrđeno da u istrazi sudjeluje i Federalna uprava policije.

Stigla je prijetnja. Policija je na terenu i obavlja operativne radnje iz svoje nadležnosti, kratko su kazali za N1.

Učenici i zaposlenici Osnovne škole ‘Ćamil Sijarić’ u sarajevskom naselju Dobrinja i oni u Osnovnoj školi ‘Čengić Vila’ evakuirani su nakon što su stigledojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Kako je za N1 rečeno u MUP-u Županije Sarajevo, dojava u školi na Dobrinji je stigla oko 12:25 sati, a na Čengić Vili u 12:38. Sve dojave su bile lažne.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti