spot_img
Nedjelja, 24 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHFuad Kasumović ostaje gradonačelnik Zenice, neće preuzeti mandat u Skupštini ZDK

Fuad Kasumović ostaje gradonačelnik Zenice, neće preuzeti mandat u Skupštini ZDK

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović osvrnuo se na rezultate Općih izbora u Bosni i Hercegovini te je priopćio kako neće preuzeti mandat u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.
Na službenom Facebook profilu, Kasumović je pojasnio kako je i prije četiri godine osvojio direktan mandat za državni parlament, ali je tu poziciju prepustio drugome.

“Prije četiri godine sam osvojio direktan mandat u državnom parlamentu. Poziciju sam prepustio drugome. I tada, kao i sada, građani su znali, svima sam sasvim jasno i glasno rekao da se ne povlačim sa mjesta gradonačelnika. Kako tada, tako i sada. Svi su znali da ne idem s pozicije na kojoj sam sada”, rekao je Kasumović.

Na isti način, kako ističe Kasumović, neće prihvatiti ni mandat u Skupštini ZDK nakon nedavno održanih izbora.

“Dakle, neću biti poslanik u Skupštini ZDK. A neću biti ni u Vladi ZDK. Ostajem gradonačelnik Zenice. Uradili smo toliko da se to sasvim jasno vidi, ali nisam zadovoljan i moramo uraditi mnogo više da bi građanima Zenice bilo dobro”, poručio je gradonačelnik Zenice.

Inače, na izborima koji su održani 2.listopada, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad – Za BiH, osvojila je drugo mjesto s 23.006 glasova te su osigurali pet mandata u novom sazivu skupštine.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović predvodio je županijsku  listu te je osvojio najveći broj glasova, točnije 16.346.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti