spot_img
spot_img
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Evo kada bi korisnici najnižih mirovina u FBiH mogli očekivati povećanje

U kojem postotku i kada će korisnicima najnižih mirovina biti povećane mirovine, pitanje je koje zanima oko 200.000 umirovljenika u Federaciji, koliko ih ima najniže mirovine, a nakon što je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici usvojila inicijativu premijera Fadila Novalića o povećanju minimalnih mirovina.

Federalna ministrica financija Jelka Milićević, federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, zaključkom Vlade FBiH, zaduženi su da poduzmu korake i pripreme provedbene akte neophodne za povećanje najnižih mirovina koje sada iznose 424 KM.

– Timovi federalnih ministarstava financija i rada i socijalne politike, kao i Federalnog zavoda MIO imaju zadatak da u roku od mjesec dana pripreme sve neophodno za povećanje minimalnih mirovina. Dakle, krajnji rok je mjesec dana, ali poželjno je da oni to učine što prije.

Kada sačine prijedlog, on će ići na Vladu FBiH. Ono što sada možemo konstatirati jeste da je prekratak rok da povećanje mirovina dobiju već u studenom sa listopadskim mirovinama. Realno je da povećanje bude u prosincu sa listopadskim mirovinama- rečeno je u Vladi Federaciji BiH za Faktor.

Dodaju kako je zbog svega rano govoriti u kojem postotku će se povećati minimalne mirovine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti