spot_img
Utorak, 26 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaDRUŠTVOE moja unučadi – Sveti Nikola i ove godine 06., a mirovine...

E moja unučadi – Sveti Nikola i ove godine 06., a mirovine tek od 07. prosinca!

Isplata mirovina za mjesec studeni počet će u ponedjeljak 7. prosinca 2015. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za studeni, s uračunatim troškovima, iznose oko 157 milijuna maraka, priopćeno je iz Federalnog zavoda MIO/PIO.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti