spot_img

Dva promašena jedanaesterca i poraz Busovače u Fojnici

Ako se dan po jutru poznaje onda ništa od najava nogometaša Busovače da će ove sezone izboriti viši rang natjecanja. Sezonu 2015./16. otvorili su zasluženim porazom u Fojnici protiv istoimene ekipe rezultatom 0:1.

Da će sve poći po zlu nagovijestio je i posljednji trening u petak kada je vratar Busovače Josip Ćosić u zadnjem minutu treninga ozlijedio šaku i morao prepustiti svoje mjesto mladom i neiskusnom Čoliću.

Napomenimo odmah da su nogometaši Busovače u subotnjoj utakmici u Fojnici propustili veliki broj prilika (Brkić, Sejmen, Čečura, Jurković), odnosno ono najgore, promašili su dva penala i to prvi u 27. minuti kod rezultata 0:0 (kapitan Marko Lucić) te u 73. minuti kod vodstva domaćih 1:0 gredu je pogodio Sanjin Ćatić.

I što očekivati od rezultata kada se sve ovo propusti? FK Fojnica je iskoristila početkom drugog poluvremena jednu gužvu pred golom Čolića i uspjela pogoditi. Nogomet se igra za golove, a pobjednik je onaj tko ih više “dadne”.

Nogometaši Busovače su bili evidentno kvalitetniji od svog rivala, tjelesna sprema igrača uvjerljivo na strani Busovljaka, ali možda su igrače odlične igre na turniru „Anto Sučić Suka“ protiv premijerligaša Mladosti i Čelika digle, ali ih je ovaj poraz sigurno „lupio od zemlju“ i pokazao da nije dovoljno najaviti borbu za prvo mjesto.

Trener Vujica će morati ovaj tjedan vratiti samopouzdanje ekipi jer ih očekuje gostovanje kod dobre ekipe NK Kiseljak, a bodovi se više ne smiju gubiti.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti