spot_img
spot_img
Četvrtak, 20 lipnja, 2024

Dopredsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH Marinko Čavara nazočio manifestaciji “Dani mladog krumpira – Ljubuški rani”

Manifestacija “Dani mladog krumpira – Ljubuški rani” održana je u srijedu u Ljubuškom, pod pokroviteljstvom ministra financija i dopredsjednika Vlade FBiH, Tonija Kraljevića. Događaj, koji se održava već 16. godinu zaredom, organizirali su Poljoprivredna zadruga “Plodovi zemlje” Ljubuški i Udruga poljodjelaca u ŽZH, s ciljem predstavljanja visokokvalitetnog autohtonog proizvoda.

Program je započeo u Gradskoj vijećnici gdje je prikazan kratki film i promotivni spot “Ljubuški rani”.

Okupljenima se obratio direktor zadruge “Plodovi zemlje”, Dubravko Vukojević, koji je izrazio zahvalnost svim razinama vlasti za podršku koju su poljoprivredni proizvođači iz Ljubuškog dobivali tijekom godina.

Jedan od prvih pokrovitelja manifestacije, dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara, uz prisjećanje početaka ove manifestacije, istaknuo je: “Današnji događaj je izuzetno važan za sve nas jer slavi uspjeh i trud naših poljoprivrednika. Kada smo započinjali ovu manifestaciju u selu Vojnići, gdje sam bio jedan od prvih pokrovitelja, nismo mogli ni zamisliti da će prerasti u ovako značajan i prepoznatljiv događaj diljem BiH, ali mogu kazati i regiona.

Vidjeti kako se Ljubuški rani krumpir prepoznaje i cijeni ne samo kod nas, već i šire, ispunjava me ponosom. Uz upornost i podršku svih razina vlasti, uspjeli smo stvoriti prepoznatljiv brend koji je sinonim za kvalitetu. Posebno mi je drago što danas možemo vidjeti rezultate tog truda ovdje u gradu Ljubuškom.

Ova manifestacija nije samo prilika za promociju našeg proizvoda, već i za razmjenu ideja i planiranje budućih uspjeha. Nastavit ćemo raditi na tome da naši poljoprivrednici imaju sve potrebne uvjete za daljnji rast i razvoj, jer su oni temelj naše ekonomije i društva.”, kazao je dopredsjedatelj Čavara.

Nakon programa u vijećnici, manifestacija je svečano otvorena na Gradski trgu.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti