- Marketing -
Četvrtak, 23 rujna, 2021
- Marketing -

Događaj u Vitezu kakav župa ne pamti

Pročitajte i ovo

FOTO: Zasjedao Tim za izradu Strategije za mlade KSB

Tim za izradu Strategije za mlade KSB  na sastanku održanom u ponedjeljak 20.9.2021. godine  napravio je dodatnu analizu potrebne...

Obavijest iz Karate kluba “Napredak” Busovača: Počinju treninzi i vrši se upis novih članova!

Obavještavaju se svi članovi Karate kluba "Napredak" Busovača da klub s treninzima kreće od 20. rujna 2021. godine.  Termini su...

Prva bh. kamp prikolica proizvedena u Vitezu osvojila brojna priznanja

Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili su novi gotovo 100 posto bh. proizvod kojim su pobrali simpatije...

U nedjelju, 18. srpnja župa Sv. Juraja u Vitezu imat će događaj kakav njezina povijest ne pamti – trostruku proslavu mlade mise.
Mladu misu u nedjelju slavit će fra Fabio Badrov, fra Zdenko Frljić i fra Zoran Topalović. Svi su župljani pozvani nazočiti mladoj misi, te će biti organizirana zakuska za okupljene, kao i mladomisnički ručak za uzvanice.

”Ovo je najveći događaj za župu Vitez koja je nastala 1861. godine. Nikada se do sada nije dogodilo da imamo tri mlade mise u župi. Ovo je plod i molitava i žrtava, najprije njihovih roditelja, a onda i cijele župne zajednice. Znamo i koliko je krvi proliveno ovdje u Vitezu pa je ovo ohrabrenje i svima nama. Kao i svaka mlada misa to je nešto predivno.

Molimo već tjedan dana krunicu za ove mlade momke. Vidimo kako buja zvanje kod nas. To je znak da se ljudi mole, i vjeruju. Kad smo najavili tri mlade mise, svijet je bio oduševljen. Ujedinili su se i odazvali se i duhovno i materijalno. Naše je da molimo da Bog pozove još radnika u svoj vinograd”, kazao je za Radio Mir Međugorje fra Velimir, a ova trojica pozvanih iz istog su sela.

”Svi su iz Jardola pored Viteza. Iz njihove generacije ove godine osam je mladomisnika. Dvojica idu na župu, a osmorica nastavljaju studij. Završili su sjemenište u Visokom, teologiju u Sarajevu. Već je sve prije tjedan dana bilo spremno i mi smo spremni, sada samo još čekamo nedjelju, a propovjednik na mladoj misi bit će fra Stipo Kljaić profesor u Sarajevu”, kazao je fra Velimir Bavrka.

Fra Velimir Bavrka je pozvao sve na ovo slavlje u Vitez gdje se očekuje više tisuća ljudi.

- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

FOTO DANA | Lijepo uređeno dvorište OŠ “Kaonik”

Fotografija dana danas je predivno uređeno dvorište osnovne škole "Kaonik".
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo