spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Dodik pozdravio najavu o otvaranju pregovora, ali poručio da bez datuma ne vrijedi

Predsjednik RS-a Milorad Dodik pozdravio je najavu predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen da su svi izgledi da će biti odobren početak pregovora EU i Bosne i Hercegovine, te poručio da bez datuma to ne znači puno.

Treba reći da je otvaranje pregovora rezultat ogromnog i ključnog doprinosa Republike Srpske u tom procesu. Za nas je europski put važan jer predstavlja ispunjenje velikog nacionalnog cilja – života Srba u ekonomskom i političkom prostoru bez granica, naveo je Dodik na svom X nalogu.

Posebno se zahvalio partnerima iz Mađarske, Srbije, Slovačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije, kao sugovornicima koji u potpunosti razumiju činjenicu da je BiH „mala EU“.

Da može funkcionisati i da ide naprijed samo kada nijedan interes nije isključen, nego uključen u jednadžbu. Tada imamo pozitivan rezultat. Svako uplitanje stranaca u domaće tokove nije sabiranje naših različitosti u pozitivne procese, nego jednačina koja nas gura od zajedničkog cilja, a članstvo u EU to jeste, naveo je Dodik.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti