Dodik: Čak deset zemalja priznalo bi neovisnu Republiku Srpsku

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik govoreći u emisiji “Balkanska riječ” rekao je da je bh. entitet Republika Srpska “stabilna bez obzira na sve što se pokušava uraditi na njenoj destabilizaciji i saplitanju volje naroda.”

“Republika Srpska će se i dalje graditi i razvijati bez obzira na uvjetovanja iz EU i blokade financiranja započetih projekata. RS ima svoje ekonomske i političke partnere. Čak deset zemalja svijeta trenutno bi priznalo i neovisnu i samostalnu RS”, rekao je Milorad Dodik.

Dodik je istakao da će “uskoro svi građani RS, ma gdje da se nalaze, dobiti identifikacijske kartice s kojima će ostvarivati sva prava Republike Srpske”.

Lider SNSD-a komentirao je i izborni rezultat kandidata SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

“Cvijanovićeva, kao moj suborac, je najbolje rješenje za Predsjedništvo BiH“, rekao je Dodik, prenosi Balkan TV.

Govoreći o trenutnoj svjetskoj situaciji Dodik je istakao da je očito da ograničeni svjetski energetski resursi su ključni i da je ono što će se dogoditi uskoro je oformljivanje energetske zajednice u kojoj će biti i Republika Srpska.

“O ovome sam razgovarao i s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom”, naglasio je Dodik.

Nakon Općih izbora BiH je ponuđen i kandidatski status za Europsku uniju, a član Predsjedništva Milorad Dodik sumnja u bilo kakav napredak.

“To jeste važno za BiH, ali sumnjam da ovakva BiH s međunarodnom upravom i OHR-om može ostvariti bilo kakav napredak”, kazao je Dodik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Jedini s konjima ostao u selu, za dnevnicu radi sve – oranje, frezanje… (VIDEO)

NE BOJE SE GLADI: Krompira puna polja, ispod 1,30 KM neće ići