spot_img
spot_img
Utorak, 28 svibnja, 2024

Dodik: BiH ne treba postojati. Schmidtove odluke nećemo priznati, nećemo ih ni objaviti u Službenim novinama RS-a

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik govorio je danas u Beogradu na pres-konferenciji u Medija Centru gdje ponovio da su na netom održanim općim izborima on i njegova stranka osvojili najviše glasova u Bosni i Hercegovini.

Kaže i da je stranka koju vodi osvojila više nego bilo koja druga u Bosni i Hercegovini te da je on pobjednik za predsjednika Republike Srpske s 292.000 osvojenih glasova prema preliminarnim rezultatima izbora Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH koji je prebrojao 98 posto listića.

Osvrnuo se i na spor rad SIP-a kada je u pitanju objava rezultata izbora, što je ponovno pripisao nemogućnosti BiH da funkcionira, dodavši da je za njega “BiH zemlja koja ne treba postojati kada joj stranci na dan izbora nameću zakone”.

Mislio je pri tome na odluku visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da nametne izmjene Izborna zakona BiH i Ustava Federacije BiH te je ponovio da ne priznaje legitimitet Schmidta kojeg nije imenovalo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Kada je u pitanju nametanje novih odluka koje će se ticati državne imovine, što je Schmidt najavio, Dodik kaže da u Republici Srpskoj neće prihvatiti niti jednu od njegovih nametnutih odluka koje, najavio je, neće ni objaviti u Službenim novinama RS-a.

Kratko se osvrnuo na ekonomsko stanje RS-a kazavši da je budžet Republike Srpske stabilan te da RS izvršava sve obaveze i nema izazova koji bi mogli ugroziti njeno funkcioniranje, iznoseći podatak da je prosječna plaća u RS-u 556 eura s tendencijom rasta.

Nije htio odgovoriti na pitanje novinara hoće li se tijekom posjeta Beogradu susresti s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, naglašavajući da pojedinci žele narušiti njegov odnos s Vučićem s kojim vrlo često razgovara.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti