Subota, 2 srpnja, 2022

Đakoni BK-a BiH položili završni ispit

Pročitajte i ovo

Druga generacija đakona, njih 15, koji su pohađali program zajedničke pastoralne godine u organizaciji BK-a BiH uspješno su u ponedjeljak, 30. svibnja položili završni ispit te time stekli neophodnu spremu za svećeničko ređenje.

Bili su podijeljeni u dvije skupine te su predviđenu materiju polagali pred dva ispitna povjerenstva. Prvo je bilo u sastavu: mons. Pavo Jurišić (predsjedatelj), mons. Slađan Ćosić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije i vlč. Dražen Kustura, predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije, a drugo: fra Miro Relota (predsjedatelj), vlč. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, vlč. Šimo Maršić, ravnatelj NCM-a Ivan Pavao II. te fra Šimo Ivelj, sudski vikar Vrhbosanske nadbiskupije i profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Završnom ispitu pristupili su: fra Ivan Stanićfra Ivan Hrkaćvlč. Nikša Pavlovićfra Mijo Ljubosvlč. Josip Papakfra Marko Cvitkovićvlč. Paulo Henrique dos Santos Coelhofra Zvonimir Batistafra Ivan Sliškovićvlč. Pero Vladićfra Mislav Jozićfra Franjo Ćorićvlč. Dino Mustafifra Franjo Markić i vlč. Josip Marković.

Svi kandidati uspješno su položili ispit te su time priveli kraju Đakonsku pastoralnu godinu koja je u ovom obliku drugiput organizirana u Bosni i Hercegovini.

Sastojala se od dva dijela: pet tjedana predavanja i jednog obilaska crkvenih institucija dok su u preostalom vremenu budući prezbiteri bili na praktikumu na župama gdje su imali župnike mentore.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Milijunska investicija u Busovači, gradi se objekat površine 3500 m2

Poznati bh. maloprodajni lanac, Robot iz Sarajeva, prije dva mjeseca krenuo je s izgradnjom novog maloprodajnog centra u Busovači...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo