Četvrtak, 1 prosinca, 2022

Članovi HPD ‘Vitez’ osvojili najvišu točku Balkana

Pročitajte i ovo

Članovi Hrvatskog planinarskog društva “Vitez” uspeli su se na najvišu točku Balkana Musalu.

Musala (2925 m) najviši je vrh u Bugarskoj i na Balkanu, na planini Rila koja je ujedno istoimeni nacionalni park, a koja se nalazi u jugozapadnom dijelu Bugarske i udaljena je oko 80 km od Sofije.

“Od 47 članova HPD Vitez, čak 43 člana uspjela su doći do najvišeg vrha balkanskog poluotoka na nadmorsku visinu od 2925 mnv. Nismo mi osvojili Musalu, zapravo je ona osvojila nas! Prije svega svojom pitomošću, širinom, jezerima, potocima, prekrasnim pogledima i samom njenom ljepotom. Takav je cijeli nacionalni park Rila u Bugarskoj”, priopćeno je u utorak iz HPD “Vitez”.

 | Autor :

Dodali su kako je dugo planiran ovaj “izlet godine” koji je dva puta odgađan zbog loših epidemioloških uvjeta.

“Posrećilo nam se da ove godine, ono što smo naumili i što je sastavni dio plana i programa našeg društva, i ostvarimo. Odmah u startu se vidjelo da će ovo biti jako zanimljivo planinarkama i planinarima jer smo u roku od 24 sata napunili autobus za Bugarsku”, prepričali su.

Otkrili su da je Zdenko Šafradina, koji ima 73 godine, najstriji član Društva i da je uspio doći na vrh Balkana, dok je najmlađi Luka Ivišić s 11 godina.

Članovi Društva u Bugarskoj su uspjeli obići i neke od najznačajnijih kulturnih znamenitosti u Sofiji, kao što je Katedrala Aleksandra Nevskog, Sinagoga, Džamija i crkva sv. Josipa te središte Sofije s državnim institucijama, kazalištem, nacionalni stadion “Levsk”i itd.

“Jedan prekrasan izlet, odlična avantura, druženje i veliki uspjeh članova HPD Vitez”, ocijenili su u Društvu.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Osoba E.Đ. iz Viteza prijetila premijeru SŽ, pretresom mu pronašli automatsku pušku!

Jučer, 30. studenog 2022. godina obaviještena je Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo da je Vlada Županije Sarajevo zaprimila pismenu...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo