spot_img
spot_imgspot_img
Utorak, 27 veljače, 2024

CIK poručio svim političkim subjektima da podjele funkcije kako žele bez obzira na rezultate izbora

Centralna izborna komisija i pored objave konačnih rezultata izbora još uvijek nije sigurna ko su istinski pobjednici izbora u našoj zemlji. Zbog svih pritisaka CIK ja pukao i poručio svim političkim subjektima da se dogovore i podjele funkcije kako žele bez obzira na izborne rezultate.

“Mislim da je bilo dosta igranja i smijurije na naš račun. Još jednom smo dokazali da smo nesposobni da prebrojimo glasove i sad to i priznajemo. Nakon skoro mjesec dana brojanja glasova mi pojma nemamo ko je pobjednik i kome pripada koja funkcija. Mislim da je to stvarno nedopustivo. Imali smo zakonski rok koji smo morali ispoštovati i to smo uradili. Objavili smo rezultate, ali ni nismo sigurni jesu li oni tačni ili ne. Ovo nije prvi put da nam se tako nešto dešava, ali još uvijek ne znam uzrok tog problema”, rekao je Suad Arnautović, predsjednik CIK-a.

Gospodin Arnautović poručio je svim političkim subjektima da podjele funkcije kako žele bez obzira na izborne rezultata i na taj način skinuo odgovornost sa CIK-a.

“Pokazali smo koliko smo sposobni i sada nam ostaje samo da se nekako operemo. Mislim da bi najbolje bilo da političar se sami dogovore ko ide na koju funkciju bez obzira na rezultate izbora. Neka se dogovore mi vjerujemo da oni to mogu. Fino recimo Milorad Dodik i Jelena Trivić sjednu za sto i dogovore ko će biti predsjednik RS-a. Što se nas tiče može gospodin Dodik biti predsjednik dvije godina, a onda na to mjesto da dođe gospođa Trivić. To je samo jedan od primjena, a oni neka to podjele kako žele”, dodao je Arnautović.

Napomena| Tekst je satiričnog karaktera, preuzet s portala SATRO info.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM