spot_img
Subota, 23 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHBusovljaci u Vukovaru na 31. godišnjici "Bitke za Vukovar" (FOTO)

Busovljaci u Vukovaru na 31. godišnjici “Bitke za Vukovar” (FOTO)

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je svečanom obilježavanju 31. godišnjice Bitke za Vukovar, čime je odano priznanje i zahvalnost svim sudionicima obrane Vukovara, a posebice pripadnicima 204. vukovarske brigade.

Obilježavanju 31. godišnjice Bitke za Vukovar nazočio je i predsjednik UDVDR HVO HB Busovača Marinko Ćosić, te predstavnici UNRO HVO HB Busovača bojovnici Jure Čavara i Mladen Akrap.

Dan je započeo budnicom ulicama Vukovara, a nastavio se mimohodom ratnih zastava. Zatim je uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru čime je odana počast svima koji su svoje živote položili na oltar Domovine.

Ovom prilikom svečano je otkrivena i ploča s nazivom kojim se Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar preimenuje u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar te ploča s natpisom kojom se Bolnička ulica preimenuje u Ulicu Vesne Bosanac.
Središnja svečanost na kojoj su nazočili brojni visoki uzvanici te veliki broj vukovarskih branitelja, pripadnika 204. vukovarske brigade započela je podizanjem zastave na Vukovarskom vodotornju – simbolu hrvatskog zajedništva, koju je podigao izbornih Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić s pripadnicima Oružanih snaga i MUP-a, a svojim nastupom program su upotpunili Najbolji hrvatski tamburaši te Policijska klapa “Sveti Mihovil.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti