Busovački srednjoškolci darovali krv

Jučer su učenici Srednje škole “Busovača” u transfuzijskom odjelu bolnice “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj darovali nekoliko doza tečnosti koja život znači.

Nastavak je ovo zajedničke akcije Srednje škole Busovača, Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽSB na čelu s ministrom Nikolom Grubešićem te novobiljanske bolnice. U istoj je početkom listopada ove godine 10-ak maturanata Srednje škole “Busovača” darovalo krv spomenutoj bolnici. Akcijom, uz profesore škole, rukovodi i ravnatelj Stipo Krišto.

“Očekujemo da će broj darivatelja krvi iz godine u godinu sve više rasti. Naime, učenici koji su darovali krv ponovno će to učiniti, a i njihovi školski prijatelji će uvidjeti da je to dobro djelo za opće dobro, humanost i društvenu odgovornost što će ih ponukati da sudjeluju u ovoj akciji”, rekao je prilikom jučerašnjeg darivanja ravnatelj Srednje škole “Busovača” Stipo Krišto.

Jučerašnjim darivanjem učenici Srednje škole “Busovača” su s najvišom ocjenom položiti test humanosti kada je u pitanju akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Učenici SŠ Busovača darovali krv Učenici SŠ Busovača darovali krv

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

U tri mjeseca proizvedeno gotovo dva milijuna litara TO sokova

U Vitezu konferencija “Aktualno stanje sigurnosti u BiH”