U Vitezu konferencija “Aktualno stanje sigurnosti u BiH”

Peta konferencija pod nazivom “Aktualno stanje sigurnosti u BiH” bit će održana danas i sutra u Vitezu u organizaciji Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH i uz podršku Ženevskog centra za kontrolu oružanih snaga DCAF-Ženeva, OSCE Misije u BiH, UNDP Ureda u Sarajevu i NATO centra u Sarajevu.

Cilj konferencije je da se putem dijaloga s predstavnicima institucija iz sektora sigurnosti i obrane sagledaju dostignuća, sigurnosni izazovi, koordinacija u radu, problemi, te prijedlozi i mjere za jačanje uloge institucija koje su angažirane u stvaranju povoljnijeg sigurnosnog okruženja, a samim tim i bolje sigurnosti BiH i njenih građana.

Taj skup se organizira u skladu s usvojenim Radnim planom za 2015. godinu, zaključcima s Četvrte konferencije održane 7. i 8. veljače 2013. godine u Zenici, te u skladu sa sve izraženijim problemima koji ugrožavaju sigurnost građana BiH.

– Konferencija će rezultirati predlaganjem seta zaključaka koji će biti verificirani od Zajedničke komisije za obranu i sigurnost BiH i upućeni prema domovima Parlamentarne skupštine BiH – priopćila je Služba za informiranje PSBiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Učenici SŠ Busovača darovali krv

Busovački srednjoškolci darovali krv

Lajk za štrajk

Minimalna će plaća porasti za 130 maraka