Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Busovača: Prijavite svoje pravo na nekretninama

Pročitajte i ovo

Pozivamo sve osobe koje imaju nekretnine u katastarskim općinama Bare i Bukovci iz općine Busovača da prijave svoja prava na nekretninama u Zemljišnoknjižnom uredu Općinskog suda u Travniku. Javnom objavom Općinskog suda u Travniku je dana 26.11.2021. pokrenuta procedura uspostave i zamjene zemljišne knjige. Ovim prilikom pozivamo sve osobe da prijave svoje nekretnine i to najdalje do 25.1.2022. godine.

Prijave se mogu izvršiti u uredu za zemljišnoknjižne poslove Općinskog suda u Travniku soba br. 15, na adresi Vezirska broj 2 svakim radnim danom od 09:00 do 14:00 sati.

Sud oglasom poziva građane da u roku od 60 dana od dana objave oglasa prijave svoja prava na nekretninama zemljišnoknjižnom uredu, i tu svoju prijavu dokažu podneskom u dva primjerka. Podnesak koji se dostavlja uz prijavu je najčešće ugovor o kupoprodaji, rješenje o nasljeđivanju (original ili ovjerena kopija), odnosno isprava na osnovi koje je građanin stekao pravo vlasništva na svojoj nekretnini.

Također, pozivaju se svi vlasnici stanova i poslovnih prostora u katastarskim općinama Bare i Bukovci iz općine Busovača čije je vlasništvo bilo upisano u Knjigu položenih ugovora, da provjere prijenos svog prava vlasništva iz Knjige položenih ugovora u zemljišnu knjigu po podacima novog premjera uvidom u istu, u gore navedenim zakonskim rokovima, kako biste osigurali apsolutnu zaštitu svojih prava.

Svi upisi u zemljišnu knjigu za katastarske općine, koje su predmet uspostave ili zamjene zemljišne knjige, a u okviru “Projekta registracije nekretnina”, provodit će se bez naplate sudske takse.

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je pokrenula Projekt registracije nekretnina, u okviru kojeg se provodi usklađivanje podataka iz katastra i zemljišne knjige. Dodatne informacije o Projektu registracije nekretnina možete zatražiti putem maila:info@fgu.com.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 20. Kroz godinu – 14. 08. 2022.

1. Danas je 20. nedjelja kroz godinu. Mise su redovito uz misu u Putišu za pale branitelje u 14:00...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo