BUSOVAČA: Održana 3. redovna godišnja skupština Asocijacije privatnih šumoposjednika SBK

17.12.2020. godine u Busovači je uspješno održana Treća redovna godišnja skupština Asocijacije privatnih šumoposjednika Srednjobosanskog kantona.

Na skupštini je prezentiran izvještaj o radu za 2020. godinu i usvojen financijski izvještaj za 2020. godinu. Pored toga prezentiran je i usvojen plan rada za 2021. godinu i financijski plan za 2021. godinu. Održavanje Treće redovne skupštine Asocijacije privatnih šumoposjednika je jako važno zbog otežanih okolnosti rada u periodu u kojem traje pandemija COVID 19. Imajući u vidu specifične uvjete rada tijekom trajanja pandemije COVID 19, Treća redovna skupština Asocijacije privatnih šumoposjednika SBK je održana uz poštivanje svih donesenih naredbi Kriznog štaba Federacije BiH, a koje se odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, obaveznu dezinfekciju ruku i poštivanje fizičke distance od minimalno 2 metra.

Trenutno Asocijacija privatnih šumoposjednika SBK ima 158 članova iz 7 općina (Busovača, Kreševo, Fojnica, Travnik, Novi Travnik, Vitez i Kiseljak) na području Srednjobosanskog kantona. U 2021. godini plan Asocijacije je da članstvom obuhvati još 5 općina na području SBK, čime bi se obuhvatilo svih 12 općina. Tako će se informirati, mobilizirati i učlaniti u Asocijaciju vlasnici privatnih šuma s područja cijelog Srednjobosanskog kantona, a sve u cilju unapređenja održivog gospodarenja privatnim šumama i edukacije vlasnika privatnih šuma.

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Nema sigurnih rijeka u Središnjoj Bosni, uskoro će ‘niknuti’ još 38 mini hidroelektrana!

Policijske službenice osigurale 300 paketića za djecu bez roditeljskog staranja