Policijske službenice osigurale 300 paketića za djecu bez roditeljskog staranja

Udruženje „Mreža policijskih službenica“ provodi humanitarnu akciju u kojoj sudjeluju policijske službenice iz policijskih agencija širom Bosne i Hercegovine, koje su osigurale 300 paketića za djecu bez roditeljskog staranja.

Dječica su napisala pisma „Djeda Mrazu“, koja je njihova želja za predstojeće praznike, a svaka policijska službenica preuzela je po jedno pismo i s mnogo ljubavi ispunila želju djetetu. Dječica su oduševljena što će ove godine njihove želje ispuniti policijske službenice, pa su u nekim od pisama zahvaljivala „Djedu-policajki“.

Predsjednica Udruženja, Kristina Jozić, i policijska službenica Martina Milas, danas su (22.12.2020. godine) isporučile poklone za djecu smještenu u Domu za djecu bez roditeljskog staranja „Ivan Pavao II“- Vionica, Međugorje, a nakon toga slijedi isporuka paketića djeci u Majčinom selu u Međugorju, Udruzi Kutak sreće – udruga osoba s invaliditetom u ŽZH i Javnoj ustanovi Dječji Dom Mostar.

Inicijativu je pokrenula policijska službenica Martina Milas, aktivna članica Udruženja iz MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, a odazvale su se policijske službenice iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, Granične policije BiH, Federalne uprave policije, Policije Brčko distrikta BiH, Sudske policije FBiH, MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, MUP-a Srednjobosanskog kantona, MUP-a Posavskog kantona, MUP Kantona 10 i MUP-a Tuzlanskog kantona. U akciju su se uključili i pripadnici Specijalne policije MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, te zaposleni u Domu Zdravlja Vrazovo u Sarajevu.

Ponosni smo što smo kroz ovu akciju uspjeli razveseliti 300 mališana koji su u potrebi i pokazati humanu stranu policije, što će, između ostalog, doprinijeti povećanju povjerenja djece u policijske strukture i stvaranju partnerskog odnosa.

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

BUSOVAČA: Održana 3. redovna godišnja skupština Asocijacije privatnih šumoposjednika SBK

Određen pritvor Vitežaninu osumnjičenom za ubojstvo umirovljenog profesora u Livnu