Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

BUSOVAČA Mnogim realiziranim projektima za bolje školovanje

Pročitajte i ovo

U povodu početka školske 2022./2023. godine, nositelj liste HDZ BiH – HNS za Zastupnički dom PSBiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, kandidatkinja na listi HDZ BiH – HNS za Zastupnički dom PFBiH i ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić, kandidatkinja na listi HDZ BiH – HNS za Sabor ŽSB i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto i predsjedatelj Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak posjetili su Osnovnu školu „Busovača“, Srednju školu „Busovača“ i Osnovnu školu „Kaonik“ i tom prigodom razgovarali s ravnateljima navedenih škola: Slavenom Katavom, Stipom Krištom i Silvanom Relota.

Posjeta u povodu početka školske 2022./2023. godine bila je ujedno i prigoda za upoznavanje s problematikom s kojom se navedene obrazovne ustanove susreću u svom radu u svim segmentima, kao i za sagledavanje realiziranih projekata i budućih planova.

Ravnatelj Osnovne škole „Busovača“ Slaven Katava istaknuo je kako je sportska dvorana u potpunosti obnovljena zahvaljujući sredstvima iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja u iznosu od 130.000 KM. U sklopu projekta obnove dvorane, urađena je toplinska fasada, zamijenjena su rasvjetna tijela, unutarnja i vanjska stolarija, postavljeni su novi podovi, te su obnovljene pomoćne prostorije.

Također, istaknuo je da Osnovna škola „Busovača“ uključena u projekt UNDP-a i Ministarstva obrazovanja,znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB pod nazivom „Pokretanje okolišnog financiranja u svrhu nisko – karbonskog urbanog razvoja.

„Zahvaljujući ovom projektu, unaprijedit će se sustav grijanja, zamijeniti dotrajala stolarija, te će se uraditi termoizolacija zgrade, odnosno fasada. Cjelokupna vrijednost projekta je oko 300.000 KM. Osim toga, Osnovna škola „Busovača“ aplicirala je zajednički projekt s OŠ „Ivan Meštrović“ iz Vrpolja na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u Republici Hrvatskoj. Ministarstvo je taj projekt prepoznalo sa 168.000 kuna, a sredstva će biti usmjerena za zamjenu podova u četrnaest učionica. Osim toga, planiran je i projekt zamjene namještaja u deset učionica za čiju realizaciju su planirana sredstva u iznosu do 50.000 KM koja će biti osigurana iz Proračuna ŽSB. U narednom razdoblju, planirat ćemo i zamjenu rasvjetnih tijela“, kazao je ravnatelj Katava, te zahvalio dužnosnicima HDZ-a BiH na potpori, obzirom da je u proteklom razdoblju uloženo oko 700.000 KM za realizaciju raznih projekata, a sve s ciljem stvaranja boljih uvjeta za boravak učenika u školi i kvalitetno izvođenje nastave.

Nakon posjeta Osnovnoj školi „Busovača“, izaslanstvo je posjetilo i Srednju školu „Busovača“ koja je također uključena u projekt UNDP-a i Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta ŽSB, te se trenutno na zgradi škole izvode radovi na termoizolaciji, odnosno fasadi.

Stipo Krišto, ravnatelj Srednje škole „Busovača“ istaknuo je kako je vrijednost navedenog projekta oko 400.000 KM, te da se, uz termoizolaciju, radi i na izgradnji kotlovnice.

„U narednom razdoblju planiramo obnoviti računarsku opremu u informatičkoj učionici, obnoviti namještaj u deset učionica, te zamijeniti podove“, kazao je ravnatelj Kiršto.

U osnovnoj školi „Kaonik“, izaslanstvo je dočekala ravnateljica škole Silvana Relota. Uz zahvalu na posjeti i dosadašnjoj potpori, ravnateljica Relota upoznala je izaslanstvo s radom i planovima škole, te kao prioritet u narednom razdoblju istaknula asfaltiranje pristupnog puta školi i uređenje dvorišta.

Izaslanstvo je izrazilo zadovoljstvo realiziranim projektima u navedenim školama, iskazalo potporu daljnjem unapređenju sveukupnog stanja u ovim obrazovnim ustanovama, te poželjelo sretan početak školske 2022./2023. godine svim učenicima, učiteljima, nastavnicima i roditeljima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Objavljeni snimci s mjesta stravične nesreće u kojoj je poginula tročlana obitelj

Stravična nesreća u kojoj su kod Mostara u subotu navečer poginuli supružnici i njihov devetogodišnji sin, a teško povrijeđena...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo