spot_img

Brat i sestra iz Kreševa na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju

Danas je trebalo početi Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju, ali zbog prevelike količine snježnih oborina prvi dan je odgođen.Svjetsko prvenstvo će se održati u talijanskoj Cortini d’Ampezzo. 

Hrvatska će imati devet predstavnika, šest u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji. Ono što nas posebno veseli je da će na prvenstvu nastupiti i brat i sestra iz Kreševa, Andrea i Dario Komšić. Potječu iz velike sportske obitelji, koja velike stvari radi i u Kreševu, organizacijom motocross utrka,ali i podrškom svim sportskim događajima u Kreševu.  Andrea je završila svoje školovanje u Americi s uspjehom, sada je vrijeme za iskorak u skijaškoj karijeri, koja joj također konstantno ide uzlaznom putanjom. Apetiti su porasli i Andrea svima želi pokazati kako može. Mali je problem što jedno vrijeme zbog bolesti nije bila u trenažnom procesu, ali uhvatila je ritam i vjerujemo kako će biti prava.Dario Komšić cijelu karijeru muku muči s ozljedama. Tako je bilo i na početku ove sezone, jedno vrijeme je skijao i pod bolovima, ali sve je to iza njega. Bio je sjajan u posljednjim FIS utrkama, nadamo se i vjerujemo kako će dobru formu prenijeti i u Cortinu.

Andrea Komšić nastupit će u slalomskoj i veleslalomskoj utrci, koje su na rasporedu 18. i 20. veljače.

Dario će nastupiti u kvalifikacijama za veleslalomsku utrku, koje će se održati 18.veljače. Sutradan je na rasporedu glavna utrka,a Dariju od srca želimo da nastupi u istoj.

Osim Komšića, Hrvatsku će predstavljati i Filip Zubčić, Samuel Kolega,Matej Vidović,Istok Rodeš i Tvrtko Ljutić, te Leona Popović i Zrinka Ljutić.

 

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti